Budoucnost motorismu dle Kovandy
Moderátor: Moderátoři
Termit se nevymlouvá, termit popisuje chování hodně velký části pracujících, kteří už ve věku 40-45 let odmítají další získávání dovedností, v dnešní době pro zaměstnavatele prakticky nezbytnejch - ovládání PC, případně pomocí PC/CNC řízení ovládanejch strojů. Jsou lidi, který klidně v 50 půjdou na čtvrt roku na kurs práce s CNC mašinou, protože vědí že jim to zajistí práci do budoucna - a vedle toho stojí jejich vrstevník, kterej se odmítne i jen zaučit na modernější zařízení než s jakým se setkával "v učení", protože "je tam moc těch tlačítek a já na ně nevidím". To není o nevidění, to je o duševní neschopnosti přijmout zrychlenej běh vývoje. Někdo to prostě dá, jinej ne - můj vlastní táta se nedožil počítače v každý domácnosti a mobilu v každý kapse, ale nevlastní fotřík "jede" v 74 letech na kompu jak vzteklej. Ano, neprogramuje, ale surfovat zvládá, najít si písničky na TyTrubko umí taky, mail včetně příloh umí jak přijmout a otevřít, tak vytvořit a poslat. Jo, byl skoro celej život ouřada, ale před důchodem poznal tak maximálně elektrickej psací stroj. S Widlema se učil zacházet až v důchodu, moje máti která v práci sice zažila terminály Robotron, ale taky jen na úrovni "mezixichtu" opisujícího kolonky z papíru do stejnejch kolonek na obrazovce ten NTB zvládá taky - a to je jí jen o 2 roky míň než fotěrkovi. Oba dva mají dotykáče a i když je nevyužívají v celým rozsahu funkcí, prostě už si zvykli, že prstem potáhnou po displeji a přijmou hovor atd. Jo, trvalo jim to třeba dvě hodiny vysvětlit, že takhle se to prostě musí dneska dělat, ale nevyžadujou "tradiční" tlačítkový pseudoretro telefony, jako jsem to zažil nedávno v prodejně Teplomobajlu, kde "madam" zřetelně těsně předdůchodovýho věku požadovala "něco jako Ericson" a nedala si vymluvit, že tahle značka prostě historicky skončila podobně jako skříňový Avie nebo papalášský T-613ky ... A to opakuju, tý SKORObabě nebylo evidentně víc, jak něco málo přes 60 ...ok1hga píše:termit256 píše:ze jsou na to stari, ze na to nevidi a podobne nesmysly.
. . . a kolik je tobě ?
A kutilmile - nelituju tě
Co bude s auty to je úlet. Byť EV jezdím a jsem spokojen tak si nemyslím, že je to vhodné pro každého nebo, že je to super ekologické. Zvlášť když nikdo neví odkud brát elektřinu.
A tím chce slavná EU jenž je svou produkcí CO₂ dost bezvýznamná v celkovém měřítku spasit svět. A to ještě takovou v podstatě sebevražednou misí
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Chápe to kde kterej sedlák z vesnice, chápe to dělník i technik, jediný kdo to odmítají pochopit, jsou zelenou barvou zaslepený €urohujeři z Brusele. Kopat je a kopat a kopat ...
A to jste ještě nečetli zprávu o tom, kolik je na světě součastnou technikou ekonomicky vytěžitelnýho lithia. Pouhých 15 miliónů tun. Při předpokládaný elektromobilitě jak si to €urohujeři plánují je ho na zlomek doby proti ropě. Už nyní se těží asi 0,5 miliónu tun ročně. Jiný baterky ještě nikdo nevymyslel a jen tak nevymyslí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!