Radiomagnetofon Philips AZ1010 - nový laser nebere pálenky

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RomanoREPAIRS

Radiomagnetofon Philips AZ1010 - nový laser nebere pálenky

#1 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Chtěl jsem si do svého oblíbeného radiomagnetofonu Philips AZ1010 dát nový laser ale problém je že tento nový laser má velké problémy s pálenými disky. Původní laser je bere bez problému a načte vždy na poprvé ale nový bere pouze originály. Provedl jsem i automatickou adjustaci trackingu, ostření apod. podle servisáku (pomocí originálního lisovaného CD) ale beze změny. Pálenku načte třeba jednou a podruhé ani nezaostří na "zaváděcí stopu" a disk se ani neroztočí. Je vůbec nějaká možnost nápravy?
PotPalo

#2 Příspěvek od PotPalo »

Typ laserovej jednotky? Dôvod výmeny, keď stará čítala aj napálené?
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Co funguje, to sa neopravuje. Nove lasery bezne nefunguju. Niekedy treba vymenit aj tri, kym sa najde jeden dobry.
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Tam je Sanyo, třeba SFP101-N s 16 pin konektorem? Byl měněn jenom pickup, nebo celá mechanika?
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

Neviem či som mal šťastie, ale objednal som z aliny dva rovnaké lasery, a obidva fungovali bezchybne. Stačilo ich osadiť, zapojiť kábel, odletovať prepojku, a šlapali ako hodinky. Jeden sa zdal že preskakuje, ale bolo to mechanikou, koľajnička bola suchá a od nikotínu, a ozubené kolečko malo medzi zubami zbytky nejakého tvrdého plastu, akoby odlámané vrchy zubov, takže miestami to išlo ťažšie. Po vyčistení a namazaní ide všetko v pohode, čítajú aj horšie napálené, ktoré mi na druhom prehrávači nešli vôbec. Hlavné je nehýbať trimrom, je nastavený z výroby.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Na eBay som pred casom kupil z Ciny 4 kusy KSS-213C. Vsetky fungovali bezchybne.

Ale napriklad SF-HD60 kupena u nas - jedna nova necitala dvojvrstvove DVD, druha necitala takmer vobec, tretia uz fungovala.
RomanoREPAIRS

#7 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Měnila se celá mechanika. Jednalo se o náhradu z AME. Původní sice ještě šlape celkem dobře ale přeskakování skladeb už má trošku prodlevy a je znát jeho únava tak jsem chtěl kazeťáček trošku omladit. Ano, originál laser je Sanyo SFP101 15 pin. Ale koukal jsem že na Ali se nechá překvapivě sehnat originální mechanika Sanyo takže až začne původní stávkovat tak je po čem sáhnout. Já tenhle radiomagnetofon používám opravdu rád protože na svoji třídu a rozměry hraje neskutečně dobře a oplývá překvapivě silným zvukem a navíc bez jakéhokoliv šumu, brumu nebo nějakého HF rušení. Obrázek
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Reklamoval by som tu mechaniku.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“