Foto tranzistor nebo foto rezistor
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Foto tranzistor nebo foto rezistor
Mám okruh 4 led modrých diod které jsou napájeny dvěma tužkovými baterkami lze tam přidat do cesty - sériově fototranzistor nebo fotorezistor aby to nesvítilo ve dne ale pouze v noci když ano tak jaký konkrétní typ toho fototranzistoru nebo fotorezistoru ? díky
A kutilmile - nelituju tě
Jinak se na to dělá obvůdek, který lze vykuchat prakticky z jakékoli solární lampičky. Pak může stačit i jedna tužkovka.
A ty si přečti, co jsem napsal já. A zkus si nějakej takovej obvod postavit - když tam zapojíš trand s dostatečným zešílením, bude ve spojení s otevírací charakteristikou těch LEDek jejich rozsvícení dostatečně rychlý a strmý. A bod/intenzita, kdy k tomu dojde, to se právě musí nastavit těma odporama kolem fotoprvku v bázi hlavního spínacího trandu. V podstatě tak bude jako komparátor fungovat ten spínací trand, ale obvykle se takový zapojení přímo "komparátorem" nenazejvá.Cowley píše:Ekkar: Prd, přečti si zadání... Píše se svítilo/nesvítilo...
Koukej po těch zapojeních, co mají napájení už od 3V - a ty tužkofky tam dej pro sichr 3, abys aspoň na začátku jejich života byl s napětím v určitý rezervě ...
workhard 2021-09-15, 19:25:04 píše:
Co konkrétně z toho Gůůůgla mu radíš použít na hřbitově?
Rozhodně ne nějaký heblo na DIN lištu za litr ... Ale i s málem se dá zahrát parádní muzika ... A dovol - NEBUDU to za něj hledat. To už bych mu to moh rovnou i postavit a na ten krchov chodit čenžovat baterky, ne?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich