Málo paměti v PC?
Moderátor: Moderátoři
Málo paměti v PC?
V PC je procesor Core Duo 2,3 .
2G paměť RAM DDR2 SDRAM 1333 , 2ks po 1G.
Win10 Home.
SSD disk.240 GB.
Po instalaci vidgetu jsem zjistil, že pamět je využitá cca.75-95%.-skoro pořád.
PC frčí celkem svižně, nestěžuje si.Není to herní PC, ale World of Thank zvládá.
Jen jsem přemýšlel, jestli by se zrychlil, kdybych tam dal 2 x 2G SDRAM, tím by RAM jela cca. na 50-60 %.
Mimochodom, pamat vo Windows 10 sa pouziva inak, ako v starsich systemoch. Je tam predsa na to, aby sa pouzivala, nie aby zivala prazdnotou.
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
Obecně by to mělo fungovat tak, že ukládat data do RAMky je několikanásobně rychlejší, než je ukládat na disk. Když ale paměť dojde, nezbude systému nic jiného, než část dat přesměrovat na disk. Ale zase, SSD je rychlejší než HDD.
Mimochodom, Disk sa nerovna Pamat (terminus technikus).
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Uvedom si take, ze levne ssd jdou prepsat treba jen 200x a pak nastane konec jejich zivotnosti.
To je lepší mít raději menší a rychlý SSD než velký a pomalý. Sbírka fotek, hudby, filmů apod. se stejně archivuje na externím HDD, z kterého se to případně i spouští a na čtení těchto zbytečných dat to rychlostně plně postačuje.
Tímhle Zapisováním se dá zničit SSD disk????????
Protože mi jeden SSD odešel v Lednu 2021, byl koupen na jaře 2020 a pak jel denně na OnLine výuce.
Budu muset sehnat RAM 4G. Vejdou se tam 2ks - takže 2x2G.
Je to PC 15 let starý, ale s těma 10kama a SSD maká slušně. Dokonce je rychlejší než noťas Lenovo G50 s Celeronem koupeny před 5-ti lety.Moc se mi do něho nechce investovat, ale asi byl před 15 lety hodně předimenzován.
Nový PC se mi nechce kupovat.