Kontrola prítomnosti napätia

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
m6692

Kontrola prítomnosti napätia

#1 Příspěvek od m6692 »

Ahojte
mám jednofázový spotrebič, ktorý mi v nepravidelných intervaloch vyhadzuje istič. Potreboval by som aby ma upozornilo na to že bol istič vyhodený, najlepšie pomocou nejakého zariadenia, ktoré je možné pripojiť na WIFI a pomocou aplikácie by mi to oznámilo. Neviem či vôbec existuje takéto zariadenie a najlepšie by bolo keby sa to dalo objednať od čínskych priateľov . :D
Ďakujem
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Nebolo by vhodne poriesit vybavovanie istica?
Bernard

#3 Příspěvek od Bernard »

Jistě by to šlo i přes wifi, ale to bych já nezvládl. Asi bych to řešil pomocí GSM modemu s vlastní SIM kartou, naprogramovaného sadou AT příkazů na zaslání SMS při vzniklé události.
Cowley

#4 Příspěvek od Cowley »

K jističi můžeš přidat externí dohledový kontakt.
A zařízení můžeš použít třeba něco na principu WiFi Button nebo WiFi Smart switch
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Ovšem, jestli se spadnutím jističe nespadne i wifina...
Ale, ať už před rekonstrukcí bytu, nebo po ní, mi ještě žádný jistič nevypadl.
Souhlasím s Cabernetem. Zaměř se napřed na příčinu, než budeš řešit následky.
m6692

#6 Příspěvek od m6692 »

Cowley píše:K jističi můžeš přidat externí dohledový kontakt.
A zařízení můžeš použít třeba něco na principu WiFi Button nebo WiFi Smart switch

To riešenie s pomocným kontaktom je asi to čo potrebujem, už len nejakým spôsobom dať vedieť cez aplikáciu to že pomocný kontakt ističa sa zopol/rozopol. Pozeral som na tie WIFI Button alebo Smart Switch ale tie riešia opačný smer ovládania, čiže pomocou telefónu ovládať spínač. Ja by som potreboval informáciu o tom že sa daný spínač vypol/zapol.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Uděláš to naprosto jednoduše. Dáš za ten jistič "A" nějaký stykač či relé, které má aspoň přepínací kontakty. Na tom, co se rozepne, tak měj něco na vysílání přes jiný jistič a když ten jistič "A" vyskočí, tak ti ten "vysílač" dá vědět, protože se sepne a bude připojený přes funkční jistič.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“