Prepetova ochrana telefonni linky s VDSL
Moderátor: Moderátoři
Prepetova ochrana telefonni linky s VDSL
nevite zda bude fungovat tato prepetovka AXON ADSL PROTECTOR, ktera je urcena na ADSL? Zkousel jsem ochranu, kterou nabizi zalozni zdroj APC RS 500, ale spojeni s DSLAM ani po mnoha pokusech se nenavazalo. Prosel jsem nekolik kamennych obchodu, kde mi nebyli schopni odpovedet. Mam tarif Aktiv 40 Mb/s dosazitelna rychlost (Attainable Rate) mezi 38-42 Mbps. SNR Margin 9-10dB. Pokud by napr. AXON ADSL PROTECTOR fungoval, tak asi to s tou rychlosti to pujde dolu.
V Jablotronu mi rikali, ze ta ochrana byla navrhovana jeste na analog telefon a ze se divi, ze mi pres to prolezla 4 mega ADSL. Zacal jsem shanet nejakou pro VDSL a po 2 mesicich jsem to vzdal. Nikdo mi neni schopen nic hodnovernyho nabidnout. Stve me to, pokud mi zase neco pri bource odejde, pokud blesk neroztriska primo strechu, pojistovna se z toho jako vzdy vykrouti...
Jirka
Jirka
No a čilouši z pojišťoven ? V poslední době je dosti případů, kdy neuznávají poškození přepětím. Někde v řádcích pojistné smlouvy, nebo všeobecných podmínek bývá totiž pasáž, že se musí jednat o přímý úder blesku do zařízení a pod. Takže střecha může být zcela rozmetána, plnění od pojišťovny nemusí vždy nastat. A je vymalováno ( vybleskováno).
U jednoho myho znamyho byl taky stejnej problem s pojistovnou. Ze to nebyl primej uder a podobny slinty. Ale jen do okamziku, nez prinesl zpola roztavenou X Color antenu. Proste se nedat...
Jirka
K pojištění - není to vždy jednoznačné, v daném případě byla smlouva interpretována tak, že by muselo dojít k přímému úderu do pojištěného zařízení, což se samozřejmě neprokázalo. Do následného drahého a deseti-dvacetiletého sporu s pojišťovnou zákazník nešel.
- Přílohy
-
1 019a.jpg- zásuvný modul jištění pro 1 telefonní linku
- (171.67 KiB) Staženo 495 x
-
1 022a.jpg- Detail indukčnosti.
- (168.65 KiB) Staženo 490 x
-
1 021a.jpg- Jiný typ jištění.
- (192.22 KiB) Staženo 499 x
toto mam odskušane. funguje perfektne. než som ju namontoval vždy pri burke zhorel modem. teraz 10 rokov nič. treba to ale perfektne uzemnit.
Ale fungovat to muze, male prepeti trasily poberou (i kdyz o to by se mel postarat modem), pri vetsim se prorazi do zkratu a shori ty tenke cesticky na tistaku.
- tomasjedno
Možná se ukoukl a měl na mysli [url=https://www.apc.com/shop/cz/cs/products/APC-ProtectNet-samostatná-p-ep-ová-ochrana-pro-analogová-DSL-telefonn%C3%AD-veden%C3%AD-2-veden%C3%AD-4vodi-ová-/P-PTEL2]tohle[/url].samec píše:Ale veď to, čo si tu dal odkaz, je na ethernet, teda až za modemom, nie na telefónnu linku.
Profi řešení bych ale stejně hledal v katalogu Dehn + Söhne spíše než v katalogu APC.