Rucni halogenova svitilna 55w
Moderátor: Moderátoři
To tam nemůžeš naroubovat 10W COB LED? Pro ně se prodává i optika (reflektory i čočky), samozřejmě chladiče, vlastně původní reflektor můžeš použít jen jako nosič, když na LED nalepíš čočku, aby svítila dejme tomu do 60°. Pak stačí step-down měnič s proudovým omezením (napětí na takový LED je 10-12V).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Jestli měnič, tak na 4S(a XP) - step-down bude jednodušší a energeticky výhodnější. V podstatě jediný co ho bude omezovat je prostor pro baterku po tý původní 6V olověnce, jinak se může vyřádit po libosti ...
Si rikam take ohledne toho mista.... (Jinak jsem chtel podekovat za rady, cenim si toho.)
Tak tam můžeš narvat něco jako tohle, ne? 6 lithiovek 18650 v sérii (18-25V), stepdown s výstupem 12V a nazdar, svítit s tím můžeš 2 hodiny (s 26650 klidně dvakrát dýl).
— Winston Churchill
MetalGod píše:Xenony maj proti LED poloviční světelnou účinnost.
Tak schválně, ty si vem 10W ledku a já si vemu 10W Hidku od Welsch Allynu, který jsem před časem osazoval do potápěčských světel. A posvítíme si na sebe. Hádej, kdo bude dřív slepej.
Nevýhoda těch Hidek je, že nejsou moc nárazově odolný proti vyšším géčkům a výrazně dražší výbojka než Led čip.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
— Winston Churchill
Vyšší účinnost než LED má ta nízkotlaká. Má ale jeden problém, svítí ve žluté barvě a spektrum je ostře čarové - tedy při osvětlení nízkotlakou sodíkovou výbojkou nejdou rozlišit barvy. Vidíš monochromatický obrázek zabarvený do žluta...
To co jsi zveřejnil nejspíš bude vysokotlaká...
MetalGod píše:Jediná výbojka, která má vyšší účinnost jak LED, je sodíková. Ale ta je žlutá. Jestli to je něco jako tohle, tak tam se můžeš dočíst, že to má počáteční jas 450/500lm/10W, to máš 45-50lm/W, LEDky maj i víc jak 100lm/W.
Jo jenže 10W Hidka má hořák kuličku 1,5 mm a 10W ledka je minimálně centimetrovej pekáč. No a když dáš oboje do obyčejný rotační paraboly, tak budeš stoprocentně dřív slepej ty než já.
A propo, vyprávíš tu teorii, nebo praxi? Já jsem těch 10, 14 a 17W Welsch Allynů osadil do světel přes 500 ks.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě