Tesla popular

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Radix

#76 Příspěvek od Radix »

OK. Sehnat musíš stejný, jako tam byl, se stejnou kapacitou. Jinak by to nešlo vůbec sladit.
belkvl

#77 Příspěvek od belkvl »

takze 2x 500pF
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Oldradio »

Pokud jsou jen ohnuté plechy a není vysypané ložisko, dá se ladicí kondenzátor opravit. Odpoj statory od přívodů k cívkám a připoj postupně na každý nějaký regulovatelný zdroj do 20V, druhý pól na zem. Při otáčení kondenzátorem pozoruj, kde to jiskří, opatrně zkus šroubovákem odehýbat v místě jiskření statorové a rotorové plechy od sebe. Při troše dobré vůle se kondík podaří spravit, aniž by se musel vymontovávat z rádia. Dosta často bývají jen ohnuté krajní plechy při nešetrném zásahu šroubovákem nebo něčím jiným při opravě rádia.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Lukas-Peca »

Když už se tu probíraly ty renovace asfaltových kondíků, tak přidám jednu žhavou a hořkou zkušenost. Trubička totiž nemusí být jen z pertinaxu, jsou i z tmavého skla. Na první pohled to nejde rozeznat. Líp snáší žár, ale ne tlak kleští. Právě se mi jedna z kondíku Elektrotechna rozsypala pod rukama :cry:
img_rbk

#80 Příspěvek od img_rbk »

Mám chodivé šasi bez skrinky Populár zabalene dam ho za min cenu cca 150Kč + poštovné len s posielanim je problem. Na krátkych vlnach hrá veľmi pekne.
telefon
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od telefon »

Dobře si vedete hoši...kdybych měl poradit, musel bych mooc přemejšlet. S tímhle jsem se zabývak kolem roku 1962. A tp je trochu dávno.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“