K tý velikosti desky mám starší verzi eagla (non profit oficiálně koupenou, ale ta nejde aktualizovat) a tam se dá udělat deska 20x10cm. jinak u free verzí je ještě menší. Ideální na zjenodušení a hlavně min. drátování by bylo udělat to jako číňan. Ten má desku plošných spojů zároveň jako čelní panel. Součástky jsou jen z jedný strany a z druhý je nalepená folie s potiskem
Pomoc se zapojením
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
K tý velikosti desky mám starší verzi eagla (non profit oficiálně koupenou, ale ta nejde aktualizovat) a tam se dá udělat deska 20x10cm. jinak u free verzí je ještě menší. Ideální na zjenodušení a hlavně min. drátování by bylo udělat to jako číňan. Ten má desku plošných spojů zároveň jako čelní panel. Součástky jsou jen z jedný strany a z druhý je nalepená folie s potiskem
Plosak mozes dat vyrobit aj s otvormi podla potreby, napr. cinsky JLCPCB je lacny a kvalitny. Daval som tam robit toto, robil som to v KiCade:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 83#1135883
- scorpions-cz
Co se tyce eaglu, nejsem zadny velky fanousek kradeneho softu, ale kdybych z nejakych studijnich duvodu hledal posledni polecenou verzi, zacal bych asi s hledanim na ulozistich jako https://webshare.cz/ s hesly typu "Autodesk EAGLE "
Na strojnim osazovani nic na tom neni, nekde jsem tu daval podrobny popis jak udelat v eaglu vyrobni podklady/objednavku pro zmineny jlpcb. Vysledek byl opravdu pekny. Zas bude nejspis nekdo knourat, ze to neni zadne bastleni, ale ja v pajeni stovek smd odporu zadne sebenaplneni nevidim.
- scorpions-cz
Blíží se zima, tak aspoň budu mít po večerech činnost, když u nás ve vsi není hospoda.
Zkusím si objednat kousek pásku a těma adresnýma ladkama a zkusím to připojit k vývojový desce a budu se snažit to rozchodit, jak jsem psal, ještě jsem s tím nedělal.
Taky nejsem úplně příznivec neofiko softu, ale zase udělat to tak, že by plošňák byl zároveň čelní panel, ušetřilo by to spoustu drátování
Ještě bych se zeptal, i když to do své alpikace nepotřebuji, co použil číňan za sběrnici když to jsou dva neadresný dráty, je něco takovýho jako standart, nebo to má svoji vymyšlenost?
- scorpions-cz
- scorpions-cz
Jinak jsem zjistil, ža Bascom má knihovnu pro ovládání adresovatelných LEDek. Tak až po neděli dorazí pásek, tak se to budu snažit rozchodit. Ještě bych se zeptal, pokud ty ledky nějak rozsvítím a nebudu potřebovat změnu, tak žádnej řídící signál nepotřebujou, nebo do nich musí stále něco jít ?
- scorpions-cz
- scorpions-cz
- scorpions-cz
Chtěl bych se zeptat, nešlo by to nějak lehce zelektronizovat, tak aby tam nemuselo být mechanický relé?
Dík.