Co to je za přenosku?
Moderátor: Moderátoři
Co to je za přenosku?
http://www.aukro.cz/item288552797_audio ... _nova.html
Jestli moc toužíš po vložce, prodám novou, nepoužitou Ortofon OMB5 + 2 OEM chvějky dohromady za 630Kč, popř. mám snad ještě originál chvějky 5E a OEM sety Ortofon 10.
Přál bych případným kritikům vinylu slyšet ten rozdíl, to novější CD dunělo jak někde v bunkru, vejšky vytažený, basy taky - prostě charakteristika udělaná přesně "na tělo" empé-trosce a špuntovým ohlušovadlům... remastering jak dělo... lodního kalibru...
Ta úleva, když jsem si potom vytáhnul svou NC430 a pustil si na ní Little 15/Depeche Mode...
A kutilmile - nelituju tě
No, a pak jsem poprvé uslyšel vinyl stvořený technologií DMM, a jsem přesvědčen, že od té doby jsem neslyšel nic realističtějšího. Prosím, pokud někomu se líbí poslech hudby přes sound procesor, dobrá, je demokracie a svobodný výběr. Ale umělá "kvalita" mi nahání husí kůži třeba při poslechu komerčních rozhlasových stanic.
Kdo opravdu rozumí muzice, rád její poslech upřednostní přes kvalitní lineární aparaturu, než přes "rozdýchaný, rozhuhňaný a sykavkovitý SP.
Sendyx píše:CD a vinyl bude úplně jinde už z toho důvodu, že to co se rylo do matric nemá skoro nic společného s tím, co je na CD. Jak u starých věcí, kde často udělali ... stereo remastery, tak u novějších.
Ano, technologie CD sice na výsledný zvuk nějaký vliv má, ale daleko častěji a víc ho zčunil zvukař při přepisu... nepsal jsem o tom už někde? Když už trochu OT, ať se zbytečně neopakuju...
A ve srovnání zahraničních LP s našimi bych byl s chválou většiny zahraničních hoodně opatrný. I když - každému se někdy něco nepovedlo. Například ty Synkopy na značce Diskant skutečně hrály, jako by ze studia do Loděnic šly jen lepším telefonem.
A Oldovu hořkost chápu, několikrát si posteskl, jak ve Slunečních hodinách není rozumět textu, a Křídlení jsem slyšel u Oldy úplně jinak, než z desky. Ještě si pochvaloval natáčení v Pezinku (Svietanie), ale tam to bylo blízko do sklepů - pokud máš tuto sqvělou desku, koukni na Oldřichův výraz u Fender piána (sám mne na tuto skutečnost upozornil..