Výběr FETa
Moderátor: Moderátoři
Výběr FETa
Narazil jsem ale na problém. Malý FETy (třeba TO92) požadovanýho proudu mají odpor v sepnutým stavu klidně i několik ohmů. A další problém je s výběrem Ugs aby ho dokázal přijímač s napájením kolem 3,8V vůbec otevřít. Další problém je, zda ten servovýstyp je opravdu klasickej otevřenej kolektor bez odporu do napájení, nebo tam nějakej odpor je uvnitř integrovanej na čipu. Dávat tam kolektorovej odpor do napájení LED je tudíž nebezpečný.
Máte prosím někdo odzkoušenýho nějakýho FETa, co by to zvládnul a měl Rds max 0,5R?
Nevykašlat se nakonec na FETa a dát tam prachsprostej NPN, třeba KC635?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tomasjedno
Doba se uz trochu posunula, mosfety ktere jsou otevrene uz kolem 1V a maji odpor v radu jednote miliohmu jsou dnes naprosto bezne soucastky za par kacek.
https://cz.mouser.com/ProductDetail/Nex ... B0Vw%3D%3D
rnbw píše:Nechces radsej P-FETom spinat napajanie tych LED? Tam staci G uzemnit a Ugs bude dostatocne.
Myslíš jen propojit otevřenej kolektor výstupu přijímače s Gain bez odporu na napájení LEDek? To se ale asi nebude chtít Fet spolehlivě vypínat. Žádný P-čko tu navíc na odzkoušení nemám.
Stále je ale problém s velkým Rds těch maloproudovejch FETů a nevím co napěťově snese ten otevřenej kolektor v čipu přijímače pokud by tam musel odpor do napájení ledek být.
Jo a teď jsem koukal do manuálu, zatížitelnost je jen 1mA (bývalo 5mA), o napětí ani čárka.
- PCmaniac99
EDIT: program je zde stejne jako ukázka funkce a popis atd
Celeron píše:Zaky píše:IRLML2502
PMPB23XNE minimální množství 3000 ks.
U Mousera navíc píšou "velice dlouhá dodací doba"
Ale prd, maji jich 700ks skladem a posilaji od 1ks za cca 10 kacek.
Podobnych mosfetu jako PMPB23XNE ktere splnuji tve pozadavky ma mouser skladem tisice typu, tohle je jen prvni na ktery jsem kliknul. Nauc se pouzivat ty jejich filtry ktere maji asi nejlepsi co jsem kde videl a poradne cti info o cene a skladovem mnozstvi..
Ten bezvývodovej futrál je pro mě na dvě věci. Hledal jsem hlavně něco v D2pack a tam už takovej výběr není.
K te velikosti, psals ze hledas co nejmensi reseni...
Ale ani s klasickymi vyvodovymi neni zadny problem, treba FDS6574A
https://cz.mouser.com/ProductDetail/ons ... yMUw%3D%3D
Pokud chces mosfet pouzivat ve spinacim rezimu, neni potreba u modernich typu pouzivat ty chladici pouzdra, maji odpor v radu jednotek miliohmu takze netopi.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A kutilmile - nelituju tě