Inspira
Moderátor: Moderátoři
Jde o to,že tu televizi někdo natvrdo vypnul síťovým vypínačem a při dalším zapnutí už televize měla smazané všechny předvolené kanály.Obraz byl horizontálně roztažený a místo žlutého nápisu inspira je tam červený skyworth.Zvláštní,že když se to přepne na AV,tak není pozadí modré a na tom nápis inspira,ale je to celé černé.Obrazovka má jas vcelku normální.
- sasaopravar
- sasaopravar
Vytáhl jsem teda původní EPROM 24C04 hodil do dělaného programátoru a přečetl co je v něm napsané.Uložil si to do zálohy.A zkoušel jsem eprom naprogramovat a ejhle nešla.Dal jsem místo EPROM patici a osadil do ní 24LC16 do které jsem nahrál 0.A ejhle zapnul jsem televizi(vše vymazané) naladil program uložil,ale obraz pořád roztáhlý.Tak jsem zkusil vejít do servisního menu tlačítky volume+/- a už fungovalo i servisní menu.
Takže televizor po dlouhém bádání opraven.
Ještě jednou vám děkuju za rady a obzvláště RadekB,který určil přesnou diagnozu.
mad_zed píše:Že vás pořád otravuju inspirou,ale ten kdo mě radil epromku by měl dostat metál.
Vytáhl jsem teda původní EPROM 24C04 hodil do dělaného programátoru a přečetl co je v něm napsané.Uložil si to do zálohy.A zkoušel jsem eprom naprogramovat a ejhle nešla.Dal jsem místo EPROM patici a osadil do ní 24LC16 do které jsem nahrál 0.A ejhle zapnul jsem televizi(vše vymazané) naladil program uložil,ale obraz pořád roztáhlý.Tak jsem zkusil vejít do servisního menu tlačítky volume+/- a už fungovalo i servisní menu.
Takže televizor po dlouhém bádání opraven.
Ještě jednou vám děkuju za rady a obzvláště RadekB,který určil přesnou diagnozu.
No, hlave ze to jede. Ale tyhle TV to delaly, pocitej s tim ze po case to bude znovu.