Myčka nádobí AEG F77010W0P-Ulomený plastový šroubek
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsem ale koupil v chemodrogerii lepidlo na plast (nyní nevím na jaké plasty bylo určeno, je to již hodně dávno) a když jsem s ním slepil polámanou věc z toho plastu tak to doslova vypadalo jako svařené a také to bylo tak popsáno v popisu a drželo to pořádně.
Dneska jsem při hledání vhodného lepidla na nějaké takové také natrefil.
Ale - spoustu plastů, které měl umět slepit, uměl taky dost nepříjemně naleptat (až se z nich šupinky loupaly).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Pro: Michal22 Pár lepidel jsem ve svém životě vyzkoušel ať již s dobrým výsledkem nebo s tím horším co se prostě lepidlo některých materiálů ani nedotklo tak jsem prostě zvědavý na to lepidlo co jsem objednal a již jej mám v Alzaboxu připravené k vyzvednutí, jak se bude chovat k tomu plastu.
Pro: keemo V podstatě máš pravdu neboť ty tablety, gel jsou pořádný prevít a být musí aby zvládly uvolnit z nádobí ty zbytky jídla a další nečistoty. Netvrdím že nakonec nedojde ke koupi nového kompletního ramene ale já už jsem takový, ten plastový šroubek bude navíc stažený dalším šroubkem tak to snad nějakou dobu ještě vydrží když se to povede. Od malička jsem vyrůstal (nemohu tvrdit že v bídě ale peněz určitě nebylo nazbyt) a byl veden k šetření veškerých věcí. Co se dalo opravit to se opravovalo dokud se to úplně nerozpadlo a to ve mě zůstalo navždy. Někdy tuto zásadu ale také poruším a "jdu s dobou".
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Nedal jsem se odradit i když při práci, opravách "miluji" být sám.
Každopádně se mi již nepodařilo obě části přesně dát správně na místo ale i tak jsem to usadil vcelku dobře, držel jsem do stlačené několik minut i když stačilo méně.
Již dopředu jsem měl promyšlený další postup. Provrtal jsem šroubek vrtákem Ø 3mm, zvenku zahloubil pro M3 zapuštěný šroubek. Vevnitř plastového šroubku je dutina kterou jsem po osazení mosazného šroubku vyplnil LOCTITE EA 3472 - 500 G KOVEM PLNĚNÝ TMEL TEKUTÝ. Je sice určený pro lepení kovů ale když jsem synovi opravoval mixér (tak mi poskytnul toto lepidlo co měl) jehož stojan je z plastu ABS tak z něj nešla kapka tohoto lepidla sundat tak to pevně drželo. V mém případě toto lepidlo vyplnilo prázdný prostor, zalilo závity mosazného šroubku a v podstatě navíc zpevnilo soudržnost obou zlomených části plastového šroubku. Nyní ještě zvažuji (mám je připravené) že na volný konec mosazného šroubku dám podložku, našroubuji nízkou matičku, zbytek mosazného šroubku uříznu a ten pahýl roznýtuji aby se matička nemohla vyšroubovat. V podstatě ta "zajišťovací" matička by tam ani být nemusela.