Budoucnost motorismu dle Kovandy

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od Hubert_79 »

rnbw píše: benzin. Ten snad bude.

Za 2€...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#107 Příspěvek od rnbw »

To je dost mozne. Plna nadrz za stovku...

Mozno nas dopravny podnik ozivi nejake polovraky, co nepotrebuju AdBlue. Este stale jazdia nejake 3 Karosy na CNG, ktorych sa chcu uz minimalne 5 rokov zbavit. Asi sa tie nove SORy rozpadavaju rychlejsie.
rezis

#108 Příspěvek od rezis »

p32 píše:No, vypadalo to, že jsi více inteligentní, ale nechám to tak. A AdBlue je taky výmysl, že?

No stále mi to nedochází. A to mi EV stojí před barákem.... ono je dobré si něco sem tam i ověřit než to plácneš.
Internet - metla lidstva
rezis

#109 Příspěvek od rezis »

Ceny benzínu a nafty... navíc tankuji benzín jen asi co půl roku. A teď jsem zjistil, že Verva100 má 10% biosraček... takže netuším co tankovat aby to mělo nějakou životnost v nádrži.
Internet - metla lidstva
p32

#110 Příspěvek od p32 »

rezis píše:No stále mi to nedochází. A to mi EV stojí před barákem.... ono je dobré si něco sem tam i ověřit než to plácneš.
Ano, už to vidím taky. EV ti stojí před barákem a dalším spotřebitelům z paneláků asi taky. Než začneš plácat kolem toho svého písečku, tak si uvědom, že se tady bavíme o zdražení elektřiny pro všechny. Kejki zase dedukuje něco o BE, ale nevidí to ostatní, co bude. Je přece svéprávný a ty taky, tak si to přečtěte sami. Nebo by vám to měl někdo předčítat? Vše je přece na internetu.
p32

#111 Příspěvek od p32 »

rezis píše:Ceny benzínu a nafty... navíc tankuji benzín jen asi co půl roku. A teď jsem zjistil, že Verva100 má 10% biosraček... takže netuším co tankovat aby to mělo nějakou životnost v nádrži.
Natankuj si, co chceš. Všechno jsou to bez výjimky stejné sračky. Za půl roku s tím nenastartuješ ani sekačku. Jediná obrana je to pravidelně vyjíždět a brát "čerstvou" dávku nebo na to prostě jezdit furt a potom je to jedno. Když jsem měl auto na plyn, tak jsem to tak dělal a nemusel jsem řešit přidanou kvalitní látku. Prostě jsem tam dal 10 litrů benálu, ráno nastartoval na benzín a po zahřátí motoru po 300 metrech (i v zimě) jsem přepnul na plyn.
rezis

#112 Příspěvek od rezis »

Sorry, ale tvrdit, EV neboli BEV jezdí najednou za stejnou cenu jako fosilové je poněkud scestné. To že tím už jezdím skoro dva roky je věc daná. A stále se mi cena nezměnila. A i kdyby šla nahoru krát dva tak jsem pořád pod cenou jízdy s fosilem.... Tož asi tolik. Navíc cena nafty i benzínu letí taky nahoru.
Ale nikdy jsem netvrdil, že je to vhodné pro všechny a dlouhé trasy jezdím sám naftou.

Nehodlám něco startovat na chvíli. Ono to ani z principu nejde. Potřebuji něco co prostě po půl roce bude použitelné....
Internet - metla lidstva
rnbw

#113 Příspěvek od rnbw »

U nas je E5 OMV MaxxMotion Super 100Plus.
Ale do firemnej KIE, s ktorou sa jazdi fakt malo, sme dali normalny E10 a pol roka tam urcite vydrzal.
rezis

#114 Příspěvek od rezis »

Čekal jsem prámě minimum sraček v prémiovém palivu (Verva 100). A naopak v běžné BA95 je jen 5%.... Nechápu.

Edit: ještě jsem se díval na stránky a mají tam
neobsahuje klasický biolíh, ale je postavena na bázi ETBE (etyltercbutyléter)

ČSN 656500 udává dobu použivatelnosti benzínu dle normy ČSN EN 228 tři měsíce. Vervu 100 je možné skladovat a bez problémů pak užívat delší dobu. Závisí to ovšem na podmínkách skladování. Obecně platí, že PHM by se měly skladovat v uzavřené nádobě, bez kontaktu s denním světlem a za stálé teploty. Z praxe víme, že Vervu 100 je možné mít v nádrži např. skútru či motocyklu přes zimu a na jaře není problém nastartovat.

Tak nevím..
Internet - metla lidstva
p32

#115 Příspěvek od p32 »

rezis píše:Čekal jsem prámě minimum sraček v prémiovém palivu (Verva 100). A naopak v běžné BA95 je jen 5%.... Nechápu.

Co zase nechápeš? Verva 100 = 90 +10, BA95 = 90 + 5

No a přes zimu znamená ty 3 měsíce. Pokud to bude 4, tak nenastartuješ ani tu sekačku.
rezis

#116 Příspěvek od rezis »

Nic jen že v prvním případě ti po přičtení podílu biosložky k číslu 90 vyjde obchodní označení a jednou oktanové číslo. Ale jinak v poho. Hlavně že to vyšlo.
Pokud jsi to nemyslel ironicky pak uznávám na tuto úroveň myšlení fakt nemám. Jinak se omlouvám.
Internet - metla lidstva
p32

#117 Příspěvek od p32 »

Ne, nemyslel jsem to ironicky. Mají ve všem takový bordel, že i v těch normálních věcech se potom hledá něco, co tam není.
Crifodo

#118 Příspěvek od Crifodo »

O palivu Verva mi tvrdil prodavač z krámku Husqarna, že jediný neobsahuje biosložky, takže se dá používat v pilách. A že si vozí na předváděčky spešl benzín z Švédska, protože jen s ním se dá dosáhnout jmenovité vlastnosti.
Ale je to už pár let. Je možný, že vývoj (směrnice) dohnal i Vervu.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Hubert_79 »

rnbw píše:Mozno nas dopravny podnik ozivi nejake polovraky, co nepotrebuju AdBlue.

To by mohli i u nás, jen by to asi moc nepomohlo. Karosy sedmistovky a devítistovky už nemáme, asi to šlo do šrotu. Tak můžou z muzea MHD vystrkat 706 RTO, ŠM11, B730 a Ikarus :) to ani jedno AdBlue nepotřebuje.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Crifodo

#120 Příspěvek od Crifodo »

Ekologisty a regulátory dohání realita. V celý energetice.
Ale nejzajímavější je, jak média zahajujou klanění se ruskýmu plynu. Fosilnímu.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“