Neznámá součástka

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#16 Příspěvek od Cust »

Ekkare, na podzim, těsně před koviďákem, jsem byl v JARu. Kupodivu i tam jsem ruštinu využil a díky tomu domluvil nějaký kšeftík. :lol: (Pravda, byli to rusové, ale kdybych s nimi mluvil anglicky jako všichni ostatní, tak z toho nic nebude.)
Přílohy
JAR.jpg
JAR.jpg
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Zdar to myslíš ty pinguiny v pozadí svojí fotky? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já zas byl kdysi někdy v roce 2009 na naší první dovolený u Rudýho Moře v údivu bez sebe, kolik MÍSTNÍCH lidí v egyptský Hurgádě umí rusky aspoň pár slovíček, když už ne rovnou plynně - než mi docvaklo, co že to ta Hurgáda v minulosti byla = letecká a námořní základna Egypta během jeho válek s Izraelem!!! No a samozřejmě, jakožto zemi "přátel míru a svobody" a "soudruhů v boji proti sionismu, imperialismu a kapitalismu" byl ten Egypt tenkrát těžce podporovanej Sovětským Svazem - neboli, v Hurgádě jako takový od zhruba polovičky 50. let minimálně až do půlky let 70. "hřadovalo" ne několik desítek, ale určitě několik stovek rusky komunikujících vojenskejch "poradců" - a s nima musel místní personál nějak komunikovat, přičemž se dá úspěšně pochybovat o tom, že by uspěl s koloniální angličtinou... Zkrátka hoši arabáčský se museli naučit chcačky nechcačky rusky (minimálně ti v Hurgádě) - a spousta z nich to umí i dneska, dokonce i z těch, u kterejch bych to už generačně nečekal = u těch cca 25-30 letejch, kde spousta jich umí líp rusky než anglicky. Ověřeno mnohokrát, v Egyptě jsme nebyli jen 1x a jen v 1 hotelu, takže toho místního personálu jsme na kontakt potkali v řádu stovek lidí, s některýma dokonce opakovaně ve vícero letech, což byl asi nejhezčí zážitek, když jsme se po 2 letech potkali s jedním místním hned po příletu doslova formou kolize na recepci (a shodou náhod v úplně jiným hotelu než poprvé), kufry letěly na zem a následovala rodinná vítačka jak ve filmu, recepční na to čuměl jak péro z divanu, okolostojící další turisti včetně delegátky CK nechápali proč se tak vítáme s nějakým místním, než dostali vysvětlení o koho se jedná ... a taky s ním jsme shodou okolností převážně komunikovali rusky. Ale oni si nás velice pečlivě oddělovali od skutečnejch občanů bejvalýho SSSR - k těm byli daleko odtažitější než k nám, Čechům a Slovákům.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

Jojo, selfíčko s tučňáky kousek od Mysu dobré naděje. :-) Chtěl jsem se s nimi okoupat, ale přilítla tam ostraha (tučňáky tam hlídají) a vyhnala mě - očekávali nějaké vysoké vlny nebo tak něco hulákal. Holt, na Boulder beach by mě to asi rozmlátilo o šutry.
Hydrawerk

#19 Příspěvek od Hydrawerk »

Vrátím se k neznámým součástkám. Co je tohleto? Má to čtyři vývody. Nějaký LED modul? Prodávají to jako kazové zboží v GME, 4 ks za 10Kč, ještě dvě zdířky k tomu jako bonus. Google nic nenašel.
Přílohy
led modul02.jpg
led modul02.jpg
led modul01.jpg
led modul01.jpg
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Vyzera to ako segmentovy LED displej.
Hydrawerk

#21 Příspěvek od Hydrawerk »

Ano, vypadá to jako segementový LED displej, ale to by asi neměl jenom čtyři vývody. Taky tam žádné segmenty nejsou vidět.
dobrman

#22 Příspěvek od dobrman »

vypadá to, že to asi bude svítit celoplošně....

09C950 je kód barvy (odstín zelený)
pepik9

#23 Příspěvek od pepik9 »

Tady se mluví o dvou trojúhelníkách (šipkách).
Odpovědět

Zpět na „Součástky“