TESLA T710A rádio VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
TESLA T710A rádio VYŘEŠENO
- jardafiala
POKRAČOVÁNÍ: půl dne boje (z toho 75% hledání součástek
Tipnul bych, že zdechlý T2 zatlumil oscilátor (?) Pro toho, kdo by někdy vstupní díl opravoval, jsem doplnil do obrázku správné hodnoty napětí na tranzistorech.
Je zima, tak jsem si hodil na stul své dva T710A. C9 v obvodu AFC je fakt evergreen, vůbec nechápu, proč v tom rádiu tyhle typy jsou (v každém mám 4).
Co se týká ladění, tam nemám s MAA723 problém, jsou pěkně vybraný - soudím podle modrého fleku na čepičce, který na druhém 723 v napájení není, co v tom ladění ale zlobí, jsou podle mě trimry v děliči. stačí o ně cvrknout a rozjede se to třeba o 50-100mV.
Oba tunery blbě přepínaly na horní pásmo a spolehlivě přeskočili i E2, to jsem posunul, abych tam dostal i pražský Blaník 87,8.
Co teĎ ale řeším, že u některých byť silných a čistých stanic nesepne stereo, konkrétně Impuls na 96,6 nesepne, a podním slabší 96,1 SPIN sepne.
Chci se zatím zeptat, než začnu "točit"
Filtry 10,7 tam jsou nové, správně osazené, shodně otečkované, jen nemám klíč, jakou mají šířku pásma. Jsou asi z Hadexu a je na nich 10,7 U1 EKG , jsou v takovém velkém matném kabátku, podobně jak ty původní.
Jestli je nemám vyměnit za kvalitnějsí (asi murata) , mam jich dost, ale pomůžu si?
Jinak mi to ladí do 105 - Radio vltava
A ještě dotaz, kdybych vyměnil vstupní fet za BF961 nebo BF981, pomůžu si? Mam ještě nějaké bratislavske vstupky na pokusy.
P.S. dělám to proto, že mě to baví, ne proto, že bych neměl co poslouchat