Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Celeron

#1531 Příspěvek od Celeron »

Huberte, to jseš tak dobrej, že máš všechny PSČ v hlavě a nebo tak pečlivej, že jsi to v seznamu zkontroloval? :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1532 Příspěvek od Hubert_79 »

To ne, v hlavě je nemám. Ta Třebová mi utkvěla, páč jsem s nimi před časem něco řešil a bylo mi zvláštní, že nezapadá do té řady (Třebová má 560 xx, dál pak třeba Údolí opic 562 xx atd).
No ale s tím jeho balíkem mohou nastat nejméně tři možnosti:
- eshop to nebude extra řešit a pošle mu to třeba na nádraží (56002)
- někdo v eshopu to zkontroluje a zadají to správné (56707)
- zavolají mu, co si tam napsal za kravinu a opraví to.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
p32

#1533 Příspěvek od p32 »

Ono to bude asi jinak. To asi Ekkar popletl. Bílovec znám moc dobře a tu prodejnu autosoučástek (pokud je to ona), tak taky. Jsou spolehliví, ale o ten svátek se to opozdí a PSČ napíšou správně (mají to v PC).
EKKAR

#1534 Příspěvek od EKKAR »

Uklepnul jsem se já, na webu í-šopy jsem zvolil "Balík na poštu" a k tomu vybral "Depo Č. Třebová". Žádný PSČ tam uvedený nebylo, psal jsem to sem bez upozorňovacích zpráv odesílatele i přepravce na blind, protože si odněkud pamatuju, že ty depa mají v kódu "70". Takže správný je 56707 a vyplňuje to přímo web í-šopy. Mail i sms už mám, přišly zhruba v 7 večer prakticky současně, tracking hlásá "Přeprava zásilky na dodávací poštu".
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1535 Příspěvek od Hubert_79 »

Ta depa mají "70" v názvu, PSČ pak většinou ve tvaru xxx 07 (jsou výjimky, Brno, Plzeň, Pardubice, Ostrava, Praha a Budějovice, tam mají depa dvě až tři).
Jestli ti přišlo info v sedm večer, tak to ještě může přijít v pátek.
tomasjedno

#1536 Příspěvek od tomasjedno »

Podle čeho se řídí, jestli počta pošle avízo mailem nebo SMS nebo obojí?
Mně cca 1x týdně chodí od jednoho a toho samého odesilatele balík do balíkovny nebo na poštu. V případě balíku na poštu mi zpravidla přijde avízo jak mailem tak SMS, v případě balíkovny jen mailem. Výzva k vyzvednutí pak přijde vždy mailem i SMS.
EKKAR

#1537 Příspěvek od EKKAR »

Nejlepší je, že v trackingu je uvedeno "Hmotnost zásilky: 12kg", když obsahuje 2x kanystr Sheronu do ostřikovačů á 3 litry a 1x kanystr Shell Helix Ultra 4 litry. Všecky tyhle kapaliny jsou lehčí než voda, takže i když jich dohromady bude 10 litrů, nechápu, kde se na 3 plastovejch nádobách naberou víc jak 2 kila hmotnosti ... Mám takovej dávivej pocit, že za krále Holce, když byla v Práglu za groš ovce, by asi bylo koho máčet v koši ve Vltavě ... a nebyl by to nepoctivej pekař!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1538 Příspěvek od Hubert_79 »

Tu váhu při podání zadává íšop. Zkušenosti mám takové, že mnohé tak činí hodně orientačně. Šla mi nedávno baterka do mobilu v bublinkové obálce, zadával to právě íšop. Hmotnost 0,5 kg.
Tím, že u balíků je cena dle velikosti (a mnohé velké íšopy mají jednotnou cenu za kus ať je to velké tak či onak) je to vlastně fuk.
--
Ty avíza jsou jak píšeš. Balíkovna při podání pošle jen mail a při možnosti vyzvednutí oboje. Balík na poštu chodí oboje jak při podání, tak i před výdejem. Proč to tak je netuším 8O
Když se balík NP nebo NB podává, tak stačí jeden z kontaktů, bez uvedení mailu nebo telefonu se to nedá poslat. Občas se někdo uklepne v čísle a avíza dostane někdo jiný. Nedávno mi přišla SMS, že mám balík v balíkovně, bylo mi to divný, nic jsem nečekal. Navíc to bylo v Opavě, takže to nebylo moje.
EKKAR

#1539 Příspěvek od EKKAR »

Nechápu, na co požadujou mail i telefon, když u balíku do ruky stejně hodí do schránky avízo, i když je adresát doma a vysloveně čeká na počťáka. Proč si myslíte, že prosperuje Zásilkovna? Protože lidi neoblbuje - na rovinu říká "zásilku si musíte sami vyzvednout na pobočce až vás k tomu vyzveme".

Počta proti tomu speciálně u "balíku do ruky" doslova ojebává jak jen může - naposledy manželka měla před letní dovolenou objednaný jakýsi dámský propriety z í-šopy s prádlem a plavkama. Bohužel na její postavu je problém sehnat potřebný velikosti, takže je ráda za každej krám i netovej, kde mají větší rozsah velikostí. Zásilkovnu nepodporovali, zásilka údajně byla posílaná ze zahraničí, takže výhradně počta. Manželka si vybrala balík do ruky, samozřejmě s příplatkem proti balíku na počtu, dostala avízo o předání zásilky k přepravě od í-šopy, mail od počty o převzetí zásilky a o předpokládaným termínu doručení. Inkriminovanej den jsem měl volno a byl jsem doma - samozřejmě žlutá dodávka s nastříkanou modrou trumpetou projela celým sídlištěm, tuhle zastavila, támhle zastavila - a po jejím odjezdu ze sídliště jsem se šel podívat do schránky - samozřejmě, avízo "Adresát nezastižen, zásilku si vyzvedněte na poště číslo to a to v provozních hodinách od-do, nejdříve zítra" - jenže to už jsme měli bejt 200km daleko na dovolený. Vlít jsem do auta, jel na depo, tam seřval vedoucí směny, počkal si na šoféra a jen to, že vedoucí vyhrožovala zavoláním polichcajtů mi zabránilo mu rozbít hubu na místě. Pod krkem jsem ho ale chyt jen vylez z auta, zm.rdík jeden - balíček měl ještě v boudě, pohozenej jak lopatu písku hned u přepážky ... Měl jsem totiž fotky udělaný mobilem z okna, jak projel kolem baráku a zastavil u vedlejšího a jak šel pěšky k našemu vchodu - bez balíčku, jen s papírem v ruce, naprosto zjevně bez snahy o doručení, zato s připraveným avízem ... To vedoucí přesvědčilo, na místě ho seřvala taky a slíbila mu, že bude tři měsíce bez prémií- jestli to dodržela nebo hrála jen tyjátr netuším, fakt je, že dotyčnýho už v počťácký dodávce nevídávám ... Já vím, každej řekne "je to o lidech" - ale taky o tom, jak si ta která firma svoje lidi dokáže namotivovat a kontrolovat, aby svoji práci odváděli jak mají. A to počta bohužel už delší dobu nezvládá ...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1540 Příspěvek od Hubert_79 »

Jen technická - u balíku do ruky nejsou kontaktní údaje povinné. U balíku na poštu/do balíkovny (logicky) ano.
EKKAR

#1541 Příspěvek od EKKAR »

Fajn, tak k čemu je potom odesílající í-šopy požadujou s podotknutím, že bez telefonu a mailu nelze zásilku odeslat? A už jsem se s takovým požadavkem setkal i na přepážce od ouřednice počty, i když jsem jí tvrdil, že adresát žádnej telefon MNĚ nesdělil, tak mi tvrdila, že bez něj mi zásilku do vlastních rukou nevezme? Pošta Česká Třebová 03 - Parník, vloni na podzim.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1542 Příspěvek od Hubert_79 »

Tak se to asi změnilo, já balík nepřijímal asi rok. Každý holt není neomylný jako ty :lol:
EKKAR

#1543 Příspěvek od EKKAR »

Ano, přiznávám se, jsem v plným rozsahu vinen životním omylem - z nutnosti používat služeb Český Počty ...
robo

#1544 Příspěvek od robo »

Během 10 dní dvě zásilky a u obou avízo o doručování v ten den. I když jsem bohužel nebyl doma tak jsem čekal jestli někdo zavolá. A ono jo, zavolal že veze zásilku. Asi to bude tím že tam teď jezdí ten stejný a nemá to na háku. Před nějakým časem bylo docela běžný ticho po pěšině. Seděl jsem doma a čekal a čekal... a nic. Doufám že ten součaný u pošty vydrží co nejdýl a nesekne s tím.
tomasjedno

#1545 Příspěvek od tomasjedno »

Sekne, protože solidní, pracovitý a zodpovědný člověk si snadno najde lépe placenou práci. Leda že by se do té práce zamiloval.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“