Aktuálně Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
No ale s tím jeho balíkem mohou nastat nejméně tři možnosti:
- eshop to nebude extra řešit a pošle mu to třeba na nádraží (56002)
- někdo v eshopu to zkontroluje a zadají to správné (56707)
- zavolají mu, co si tam napsal za kravinu a opraví to.
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Mně cca 1x týdně chodí od jednoho a toho samého odesilatele balík do balíkovny nebo na poštu. V případě balíku na poštu mi zpravidla přijde avízo jak mailem tak SMS, v případě balíkovny jen mailem. Výzva k vyzvednutí pak přijde vždy mailem i SMS.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Tím, že u balíků je cena dle velikosti (a mnohé velké íšopy mají jednotnou cenu za kus ať je to velké tak či onak) je to vlastně fuk.
--
Ty avíza jsou jak píšeš. Balíkovna při podání pošle jen mail a při možnosti vyzvednutí oboje. Balík na poštu chodí oboje jak při podání, tak i před výdejem. Proč to tak je netuším
Když se balík NP nebo NB podává, tak stačí jeden z kontaktů, bez uvedení mailu nebo telefonu se to nedá poslat. Občas se někdo uklepne v čísle a avíza dostane někdo jiný. Nedávno mi přišla SMS, že mám balík v balíkovně, bylo mi to divný, nic jsem nečekal. Navíc to bylo v Opavě, takže to nebylo moje.
Počta proti tomu speciálně u "balíku do ruky" doslova ojebává jak jen může - naposledy manželka měla před letní dovolenou objednaný jakýsi dámský propriety z í-šopy s prádlem a plavkama. Bohužel na její postavu je problém sehnat potřebný velikosti, takže je ráda za každej krám i netovej, kde mají větší rozsah velikostí. Zásilkovnu nepodporovali, zásilka údajně byla posílaná ze zahraničí, takže výhradně počta. Manželka si vybrala balík do ruky, samozřejmě s příplatkem proti balíku na počtu, dostala avízo o předání zásilky k přepravě od í-šopy, mail od počty o převzetí zásilky a o předpokládaným termínu doručení. Inkriminovanej den jsem měl volno a byl jsem doma - samozřejmě žlutá dodávka s nastříkanou modrou trumpetou projela celým sídlištěm, tuhle zastavila, támhle zastavila - a po jejím odjezdu ze sídliště jsem se šel podívat do schránky - samozřejmě, avízo "Adresát nezastižen, zásilku si vyzvedněte na poště číslo to a to v provozních hodinách od-do, nejdříve zítra" - jenže to už jsme měli bejt 200km daleko na dovolený. Vlít jsem do auta, jel na depo, tam seřval vedoucí směny, počkal si na šoféra a jen to, že vedoucí vyhrožovala zavoláním polichcajtů mi zabránilo mu rozbít hubu na místě. Pod krkem jsem ho ale chyt jen vylez z auta, zm.rdík jeden - balíček měl ještě v boudě, pohozenej jak lopatu písku hned u přepážky ... Měl jsem totiž fotky udělaný mobilem z okna, jak projel kolem baráku a zastavil u vedlejšího a jak šel pěšky k našemu vchodu - bez balíčku, jen s papírem v ruce, naprosto zjevně bez snahy o doručení, zato s připraveným avízem ... To vedoucí přesvědčilo, na místě ho seřvala taky a slíbila mu, že bude tři měsíce bez prémií- jestli to dodržela nebo hrála jen tyjátr netuším, fakt je, že dotyčnýho už v počťácký dodávce nevídávám ... Já vím, každej řekne "je to o lidech" - ale taky o tom, jak si ta která firma svoje lidi dokáže namotivovat a kontrolovat, aby svoji práci odváděli jak mají. A to počta bohužel už delší dobu nezvládá ...
- tomasjedno