Stavba zesilovače 150W
Moderátor: Moderátoři
Čím menej tam toho dáš,tým menej problémov budeš mať.....
stepa píše:Normalne to napajej na konektory, ale at tam je poradny kontakt bez prechodaku a drzi to.
BTW kdyz se tady resily ty konektory, je pouzitelny tohle? Sice to stoji par supu, ale me to prijde celkem slusny a na mensi vykony(do 50W) by to mohlo stacit. Co na to plenum?Ta samice ma perovy kontakt.
Odsudzujete tieto konektory...videli ste už vôbec kontaktnú plochu na Speakone? myslím že XLR má lepší kontakt...ale banán je banán...30A znesie v kľude.(mám to odskúšané na nabíjačke k náklaďáku).len ten prívodný drôt......ale pozri sa na sklopoistku,keď zosikom frčí plný výkon
Sendyx píše:Hochu zlatej, na kvalitním speakonu je kontaktní plocha jak kráva a 30A vydrží, to si buď jistý. Jestli to posuzuješ podle nějakého shitu... oni jsou profíci fakt idioti, že používají ty speakony a tak dobrý konektor jako DIN nechali ležet ladem.
Mám origoš zosik 2x1000w a sú tam speakony..na kilovatový konec by nejaký shit asi dlho nevydržal..lepší by asi bol ten banán...bez urážky...ale stačí ho trochu ponosiť vonku a korózia spraví svoje...prívody k bedniam sú 4x3,15 spojené po dva.Úbytok len na konektore pri plnom výkone je cez 7V=strata viac ako 12w!(merané pri umelej záťaži...kto by zniesol 1KHz sinus na plné gule
Sendyx píše:Nějak mi nesedí ty počty, jestli máš 2x1000W, čili 1000W/ kanál, kdybych vzal příznivější případ, že je to 1000W/8R, tak pro tento výkon teče ven nějakých 11A... při úbytku 7V je to 77W, a to už by se ten speakon měnil z tekutiny na plyny. Přechoďák je v katalogovém listu, tak bys měl sklouznout z5 k realitě.
to si čo za vzorec použil ?
výkon/príkon je asi P=Unadruhú/R
nie?