Šířka lednice a její umístění (prostor 60,6mm)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomaspaz

Šířka lednice a její umístění (prostor 60,6mm)

#1 Příspěvek od tomaspaz »

Ahoj,

vybírám lednici do pronajatého bytu bez lednice a chci se zeptat zkušenějších. Mezi linkou a skříní je prostor 60,6 mm. Z levé strany, kde je linka není žádná překážka krom linky, pod kterou je prostor na myčku, nad kterou ani neuvažuji, že bych ji pořídil. To znamená, že tam z pohledu nějakého odvodu vzduchu problém není. Z pravé strany je skříň na uchování potravin. Bohužel, skříň není možné posunou, je na pevno. takže tam by problém byl.

Do oka mi padly ale pouze lednice, které mají ve specifikaci šířku přesně 60 cm. Asi vůbec nejhlavnější dotaz: Podaří se mi vecpat lednici do mezery 60,6 cm, tedy prostor na manévrování je 0,6 mm celkem? Není to úplně moc. A může být nějaký velký problém, že z pravé strany by tam byla max ta 0,6mm mezera, když by se mi to podařilo pak natlačit doleva, kde s volným místem není problém? Např. v manuálu u Liebherru píší, že to maximálně tak zhorší spotřebu. (Chápu, že to může o něco zkrátit životnost) Plán je si ponechat lednici na bytě 1-2 roky a pak si ji vzít sebou do svého vlastního bytu. Od plánu, že bych nyní koupil nějakou lednici za 8k a pak za ten rok novou, jsem upustil. Raději koupím nyní už nějakou kvalitní mezi 20-30k

Díky za případná doporučení
Kvicala_r

#2 Příspěvek od Kvicala_r »

No ono je to 6mm ne 0,6mm.
pokud ta stěna není prohnutá - to zkus třeba váhou nebo nějakou rovnou deskou. Dostat bys ji tam měl. nejlíp si vzít metr a jít ji ještě přeměřit někam do obchodu, věřím, že bude mít taky nějaký mm do mínusu.
Yarda1

#3 Příspěvek od Yarda1 »

Tenhle problém jsem řešil, když jsem se pokoušel narvat chladničku MINSK do skřínky co měla vnější rozměr (i s bočními stěnami) přesně 60cm (a ta chladnička samozřejmě taky).
Obrázek

Teď máme tuhle chladničku, ta je široká 55cm.
https://lednice.heureka.cz/electrolux-erf-2404-fow/
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
tomaspaz

#4 Příspěvek od tomaspaz »

Díky chlapi, ten nápad s vodováhou je dobrej. Jinak jasný, 6mm, to je tak když to jednou napíšu v centrimentrech a pak přejdu do milimetrů. :wand:
doktor365

#5 Příspěvek od doktor365 »

Řešil jsem to samé dva měsíce zpět. Kupovali jsme novou lednici rozměr přesně 60cm a mezera 60,5 cm. Dokud nebyla lednice na místě tak jsem tomu nevěřil. Šířku 55cm jsem měl před tím,to už nechci to je málo. Nevejde se pekáč s husou :D .
Naposledy upravil(a) doktor365 dne 30 říj 2021, 08:52, celkem upraveno 1 x.
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

Hoj, situaci řeší Samsung/Calex š=590mm jenomže, hledejte bazmek
někde po šroťáku...ale jede ! velmi tichý chod :wink:
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Sandal

#7 Příspěvek od Sandal »

Pozor na ty milimetry. Měl jsem mrazák, kterej jsem potřeboval procpat 60kami futrami. Vše jsem změřil a teoreticky by bývalo šlo mrazák těmi dveřmi dostat dovnitř, ale jaksi jsem mrazák změřil na hranách, kde bylo 59,5 cm, ale do futer jsem ho dostal jen do půlky. Oni totiž jak dají mezi vnitřek a plášť mrazáku pěnu, tak pěna vytlačí plechový boky a mrazák se nafoukne. Schválně jsem se teď koukal na novou lednici Siemens a je to to samý. Boky má vypouklý a lednice je širší o několik mm, než udává výrobce.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
samec

#8 Příspěvek od samec »

Na činnosť je podstatný prívod vzduchu zospodu a vývod zvrchu. Boky sú nepodstatné. Zhoršenie odvodu tepla by nemuselo byť výrazné za predpokladu komínového efektu. (Možno ťa po prvom sťahovaní prejde chuť ju znova sťahovať.)

Sandal píše:Pozor ... na hranách, kde bylo 59,5 cm, ale do futer jsem ho dostal jen do půlky. ... pěna vytlačí plechový boky a mrazák se nafoukne.
V pohode. Namažeš sádlom a s rozbehom to dáš. Ono sa to zrovná. ;)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od workhard »

Taky si myslím, když už vlezl do půlky, dorval bych tam i ten zbytek.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
tomasjedno

#10 Příspěvek od tomasjedno »

samec píše:Boky sú nepodstatné
Až na to, že některé se chladí právě na bocích.
doktor365

#11 Příspěvek od doktor365 »

[/quote]Až na to, že některé se chladí právě na bocích.[/quote]
Přesně tak,pak musíš mít cca 5 cm z boku místo jinak to nebude pořádně fungovat. Nebo měl by jsi mít .
samec

#12 Příspěvek od samec »

tomasjedno píše:
samec píše:Boky sú nepodstatné
Hej, to sú tie americké. To u nás bežne nekúpiš. A keď kúpiš, tak do paneláku len cez okno. Takže sa tu o tých snobských megalomanských extravagantnostiach ani nemá cenu baviť.
tomasjedno

#13 Příspěvek od tomasjedno »

samec píše:Hej, to sú tie americké. To u nás bežne nekúpiš. A keď kúpiš, tak do paneláku len cez okno. Takže sa tu o tých snobských megalomanských extravagantnostiach ani nemá cenu baviť.
Takže např. BOSCH KGN39VL35 ty megalomane.
keemo

#14 Příspěvek od keemo »

Asi tak,mali sme kedysi samsunga, sirka 60 vyska do 150. Chladenie integrovane do bokov skrine. To je podla teba amerika???
p32

#15 Příspěvek od p32 »

samec píše:
Hej, to sú tie americké. To u nás bežne nekúpiš.
A na to jsi přišel kde? Nepleteš si to s nákladní dopravou po železnici? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“