Bitcoin jak funguje?
Moderátor: Moderátoři
Pikofarad píše:Václava mám nejradši,
tomu žádnej nestačí,
Václava mám nejradši,
protože je kus.
Ano, jste tu snůška hovad, co umí hovno.
Jesti ne, tak to se projeví jen tím, že něco uděláte, že nějakej klíč zlomíte, nebo cokoliv jiného.
Já se opírám jen o věci, které jsem někdy udělal.
V "dřevních" dobách paralelních klíčů, kdy ještě HASP a SENTINEL nebylo jedno a totéž to opravdu šlo. Viz třeba AutoCAD 10, DOSovský Eagle (kam se na klíč přidával autorouter) ... Dnes jsou klíče "odposlechem", emulací a podobnými metodami téměř neprolomitelné. Program je chráněn tak dobře, jak je v něm implementována ochrana. Je jednoduší nahradit komunikaci s klíčem v programu než nahradit klíč.
Ale pořád platí, že v principu může být jakýkoli ochranný systém prolomen. Ani software nemůže být chráněn věčně. Cílem zabezpečení je poskytovat ochranu po rozumnou dobu, minimálně do uvolnění další verze (kde je samozřejmě nutné použít novější verzi ochrany).
Mám k zapůjčení paralelní i USB klíče, můžete dát soutěž kdo přečte obsah paměti
Protože to bylo tajemně zalitý, tak jsem si ho nechal prosvítit rentgenem
V klíči pro AutoCAD byl jednoduchej sekvencer, dalo se to postavit ze dvou malejch GALů.
Důležité je jak, je ten klíč využit. Když se to ptalo pořád stejně a čekalo to nějakou odezvu, tak stačilo emulovat jenom to odposlechnuté chování.
- jirkaproch
- Kontaktovat uživatele:
Ak takeho nepoznas, tak potom jedine burza, napr. kraken.com ale bud pripraveny, ze budu chciet fotku obcianskeho a vypis z banky alebo ucet za telefon atd. (odborne sa to vola KYC = know your customer) a je to opatrenie proti praniu spinavych penazi. Z transakcii si samozrejme burza berie poplatocky, ale je to asi menej ako nejaky "priekupnik". Eura si tam mozes poslat cez SEPA platbu, a rovnako ich odtial aj vytiahnut. Nakupene krypto poslat samozrejme na vlastnu penazenku, nedrzat ho na burze.
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)