CTV 250 - křiví se obraz

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
broncekP

CTV 250 - křiví se obraz

#1 Příspěvek od broncekP »

Dobrý den, na této televizi se mi postupně začalo projevovat deformování obrazu doleva a doprava zéjména na přechodech černá -bílá a pod. Dá se na to ještě dívat, ale už to při nějakých kontrastních scénách ruší. Mohl by to být snad nějaký vysychající elyt, když se to začalo projevovat postupně? Prosím o radu, v TV se až tak nevyznám, ale opravuji jiné el přístroje (ve fabrice).
Předem dík.
marostv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od marostv »

a maš pokriveny obraz aj na teletexťe?
broncekP

#3 Příspěvek od broncekP »

Není to tam tak výrazně vidět, ale na pravé hraně je jasný luk ve tvaru písmene D (předtím to bylo určitě rovné, protože kdysi jsem si nastavoval linearitu obrazu, tak si to pamatuju). na levé to není tak výrazné.
gabel

#4 Příspěvek od gabel »

ak to robi iba na antene a na AV nie,tak to bude kondik ( 100 mikro) v adapteri na antenu.
Robosand

#5 Příspěvek od Robosand »

Vymeň preventívne väzobný elyt C145 v báze výk. tranzistora RKS, aby sa eliminovala prípadná závada v jeho nesprávnom budení. Ak by sa to zlepšilo, doporučujem vymeniť aj filtračný elyt C142.
Robo...
broncekP

#6 Příspěvek od broncekP »

Dělá to i na AV, tam je to snad i víc vidět, zkusím vyměnit ty kondíky, ale momentálně jsem v práci, tak pak se ozvu.Díky.
jano2

#7 Příspěvek od jano2 »

broncekP píše:Dělá to i na AV, tam je to snad i víc vidět, zkusím vyměnit ty kondíky, ale momentálně jsem v práci, tak pak se ozvu.Díky.

Tak rychlo,kim ti neujde BUčko!
Malo toho viem,radšej sa spytam.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jef111 »

Může to být i obrazovkou, že moc "tahá" za vysoké napětí (tedy proud anodou) a to napětí příliš klesá. Mám doma jednu OTF se stejným problémem u které obrazovka svítí výborně ale asi má takový svod protože nepomohla ani výměna všech elytů v ŘKS a sek. zdroje.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
broncekP

#9 Příspěvek od broncekP »

Tak Vám moc děkuju, vyměnil jsem ty kondy a bylo to OK. Pro jistotu jsem vyměnil ještě nějaké okolo (topícího chladiče). Tak ještě jednou díky a ahoj.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“