Nákupy z Číny po 30.06.2021
Moderátor: Moderátoři
Iný prípad je keď predajca dal nesprávne sledovacie číslo podľa ktorého je zásielka už doručená ale v inom meste. Podaná bola deň pred tým než som si ju objednal, akoby vedeli dopredu.
- josef_novak
17.10. jsem koupil UV LCD lepidlo. Doprava ze skladu v Česku.
Estimated Delivery Time:4-10 Days.
Ale poslali to z Číny.
Od pošty přišlo 28.10., abych doplnil informace o zásilce. Výživné vyplňování. DPH bylo zaplaceno, takže jsem doplnil IOSS.
Také 28.10. byla zásilka převzata do přepravy.
19.11. mi přišel z Aliexpressu dotaz, jak jsem spokojen se zbožím. Údajně jsem dokončil nákup potvrzením o doručení. Nic takového jsem neučinil, nic nepřišlo. > Open dispute.
Na cpost / tracking byla 18.11. uložena zásilka v dočasném skladu - nutné doložení hodnoty zboží. Údajně komunikace se zákazníkem. - Pošta mě nijak nekontaktovala.
A) Jak se mohu bránit, když je zboží odesláno z jiného skladu než z vybraného?
B) Jak Aliexpress došel k závěru, že byla zásilka doručena?
C) Jak a kam poslat hodnotu zboží, když mě pošta nekontaktovala?
S nesprávnym podacím číslom je to ľahšie, stačí sa informovať na pošte, alebo pokiaľ podľa sledovania zásielky bola doručená v inom meste, je chyba na strane odosielateľa (nesprávna adresa/nesprávne sledovacie číslo).
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Další zásilka dorazila bez poplatků.
V týdnu se zkusim zastavit u deklaranta, pre tam začíná bejt tóčo a celý se to sype. Další zásilka už mj. přišla bez toho vydrbanýho formuláru, akorát v příloze 4 stránky černo-rudýho kecání a že se má teď radši všechno posílat v příloze na e-majl
Prej je tam humáč s nějakou klikou zamotanej a jak jdou od válu, tak pálijou mosty a je tam zemětřesení každej týden.