Žhavicí svíčky VW AEF
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
do servisu jako co, aby tam, bez otevření dílenské příručky, nahulili cokoli a pak se (za zákazníkovy prachy v hodinovce) divili, že to nefunguje? jako dyž eksperti cpali na motor špatný teplotní čidla (z benzínu) a dojebali žhavení zcela, případně aspoň dost zkrátili životnost?
zas někde budou volby? rozdávali tentokrát místo gulášu vtipnou kašu?
Tys chtěl znát způsob, jak poznat jestli ti to žhaví nebo ne - já ti poradil, jak toho víceméně s jedním jediným pouzdrem (LM324 a pod) dosáhnout. To, že považuješ pár operáků ve formě proudovejch kontrolek za elektrárnu už není můj boj. Nechci vidět, jak budeš pojmenovávat další přibližovadlo, až tě rez donutí přejít z tohohle krámu nanějakej vyrobenej po roce 2010 neřkuli po roce 2020 - to budeš radši jezdit pro nákupy s trakařem a do práce na kole, abys potvrdil ty Grétiny zvrhlý nápady na "snížení uhlíkový stopy jednotlivce" ???Behemot píše:No jasně, místo abych sundal konektor teplotoměru a nasadil klešťák, tak budu vyrábět nějakej obskurní pašmejd.
No tvl, tě pustili v porodnici na hlavu? Ten wágen má jako jednu z mála výhod tu jednoduchost. To si z toho budu eště vlastnoručně dělat složitej poruchovej hajzl dnešního typu?
Chcu vosmiampérový svíčky, ne elektrárnu
A kutilmile - nelituju tě
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
aby mi tam cpali co tam nepatří, případně šunt za cenu (aspoň dřív) kvalitní značky, na to fakt nejsu zvědavej; zrovna tak garážníci sou obvykle neplátci - nehodlám strkat burešovný zlodějskýmu stádu do držky
navíc vůbec nechápu, proč sem ty plky tahá - na výměnu svíček se tady nikdo neptal, sháním ND; takže ne, nemá pravdu, blekotá o něčem, co ale nemá vůbec důvod sem tahat
EKKAR: možná bys místo nemístně dementního vymejšlení blbostí měl tu dílenskou příručku vodevřít a podívat se, jak se to diagnostikuje
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
neska je ovšem nová doba zřejmě, co sou asi u kormidla oblbovači tvýho ražení, takže druhovýroba je očividně cokoli co má stejnej závit, i když to je na ÚPLNĚ JINÝ MOTORIZACE, do psí pochvy
svíčky sou zvenku jedna jak druhá a veškerou dodanou energii změní shodným způsobem v teplo, tydle tvoje 🤐 ve stylu jak je 800W varná konvica vole „účinnější“ než 2kW si nech pro nejaký chovance někde v evropským 🤐
je tady ovšem taky nějak dimenzovaný vedení, spínací členy atd. atd., takže jenom pako tam nahulí svíčky co můžou brát o 75-100 % víc, aby mu pak půlka vedení (kór starýho skoro 25 let) vyhořela - ty se mě zdáš, ne?
myslim že se to tady může zamknout, věcně odpověděl passion ve druhým příspěvku, ten zbytek je tradiční chytračení s kravinama až doslova nebezpečnejma volovinama, mě už je z toho na blití
- PCmaniac99
Jsem automechanik a opravuju auta už víc jak 10 let. Když někdo příjde že chce vyměnit žhavičky tak se podle techničáku podívám třeba do kelly nebo kamkoliv jinam, nacvakám tam auto a najdu si žhavičky. Dám ti na výběr ze 3 lepších značek a 1 shitku a podle ceny se rozhodneš co tam chceš dát, já to tam dám a ono to funguje. Nic víc, nic míň. Nikdy jsem nemusel řešit proud u novejch žhavek. Jen jednou se stalo že STARÁ žhavící svíčka měla proud mimo toleranci a chytré žhavící relé kuli nadproudu vypínalo celej okruh žhavení.
Jediné na co je potřeba brát zřetel je napětí, moderní vozy mají žhavicí svíčky na 5V nebo klidně na 7V a nelze tam dát svíčky na jiné napětí. Proud jsem fakt nikdy neřešil a vše fungovalo...
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
PCmaniac99: chtěls napsat autozedník, žejo? Automobilku kellynebokamkolijinam neznám.
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Jo a doporučenej skvělej vejfuk vod echt domácího Tylla má ve švu tlumiču díru po roce a dvou měsících, takle ti to taky stačí?
EKKAR: dotyčnej mi na technickej dotaz odpověděl technický informace, né žvanění, že to tak je správně, protože to kdosi tvrdí a jeho hlavní záruka kompatibility je, že to má správnej závit. Nezlob se na mě, ale v dnešní 🤐 době bude posunovačům vagónů levnýho šmejdu věřit jenom magor.