Dotaz na legálnost vysílaček
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
mi-ro píše:Pro použití, co uvádíš bych si to netroufnul. Vysoká pravděpodobnost, že ti do toho někdo cizí "vleze" a v lepším případě bude jen gumovat. V horším bude zlomyslně dávat protichůdné povely. A to zrovna u ohňostrojů asi nebude to pravý.
pro toto použití by měli pracovat vysílačky na extra kmitočtu, mít alespoň základní zabezpečení provozu.
To ale bude vyžadovat na ČTÚ homologované stanice a zařídit si povolení provozu tamtéž. A bude to stát nemalé peníze.
Pokud ale to bude jen na několik akcí do roka, existují firmy, co staničky půjčují a všechno "papírování" mají už vyřešené.
A nechají si za to všechno zaplatit.
Prostě zadarmo, nebo jen za hubičku bezpečné spojení mít nebudeš,
nebo budeš, ale nebude to bezpečné.
A kutilmile - nelituju tě
- scorpions-cz
OT. Asi přestanu slovo ohňostroj používat, protože část přispěvatelů má z toho kopřivku( viz jiná vlákna)
Mám jeden malej odpalovací systém na 433MHz a taky by mi to mohl někdo zarušit...
Takže kdybys měl mít opravdu všecko úplně tip-ťop zabezpečený, musel bys to mít nějakým ultra-top-secret vojenským digitálním komunikátorem, jištěným poštovníma holubama ... anebo jak píšeš, se na všecko vyfláknout, protože nějaký riziko zarušený komunikace budeš mít vždycky ...
- scorpions-cz
- scorpions-cz
Vyjde ti, že splňuje na všech používanejch kanálech požadavek ČTÚ. Takže jo, je to legálně u nás provozovatelnej typ.
A jinak zkus srovnat tyhle uživatelsky srovnatelný nabídky:
https://www.zbozi.cz/vyrobek/motorola-t ... ck-188082/
nebo
https://www.zbozi.cz/vyrobek/sencor-smr-601-twin/
Ten Sencor bys samozřejmě musel vzít 2x, abys měl 4 staničky. Já mám doma už několik let starší typ SMR-600, kterej se liší jen tím, že má naprogramovanejch 8 pracovních kanálů, SMR-601 už využívá nově povolený širší pásmo přeladění až do 16. kanálu stejně jako ty Motoroly.
Prakticky nulová.scorpions-cz píše:A teď jen teoreticky
Když si koupím nějaký radio, třeba to co jsem tady před chvílí postnul, jaká je šance, že na mě za 4 hod. občasnýho použití někdo dojde.
U zbraní to je troch jinak. Tam si legál koupím, jen když mám papíry. Tady si radio koupím, ale používat ho nesmím
- scorpions-cz