Tipa má i spoustu dobrého zboží. Nechci dělat reklamu a ani se nějaké Fy. zastávat. Stejné je např. u EMOSu a u dalších.
Jaký STB DVB-T2
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
Tipa má i spoustu dobrého zboží. Nechci dělat reklamu a ani se nějaké Fy. zastávat. Stejné je např. u EMOSu a u dalších.
Po odpojení a připojení síťového zdroje ale startoval přepnutý do módu diagnostiky, řádek 2 - test napájení antény. A tu si pochopitelně testoval zapnutím a vypnutím 5 V do anténního konektoru.
Měl jsem si to vyfotit, ale nenapadlo mě, že to vidím naposledy.
Volbou "0" a OK jsem z diagnostiky vypadl a settopbox bootuje a funguje i po několikahodinovém odpojení zdroje bez problému. I zapnutí a vypnutí napájení aktivní antény najednou poslouchá volbu v menu.
Podotýkám, že má ještě nepoškozenou záruční plombu, i když to není kde reklamovat - řetězec, který ho prodával, prodejnu i s personálem předal řetězci jinému, ale o tom jsem tuším, tady psal jinde.
A teď, o co mi jde: nikde jsem nenašel způsob, jak tuto diagnostiku po "vyskočení nulou" znovu vyvolat. To jde nějakou servisní fintou, kterou zákazník na ovladači neúmyslně namačkal, nebo v tom settopboxu je něco nakopnuté a spouští diagnostiku sám?
Zatím je dobré to, že tu diagnostiku umím vypnout, ale zajímalo by mě, čeho se vyvarovat, když ji zapnout nechci.
- scorpions-cz
- scorpions-cz
Mě zajímalo, jak se může uživateli podařit do té diagnostiky dostat. Loktem na dálkovém ovladači to asi nebylo.
Při zapnutém napájení 5 V do antény ale po bootu vyhodí jen chybovou hlášku, ať odstraním zkrat, nebo vypnu napájení antény a restartuji přijímač. Nic víc. Stejně, jako když do takto zkratovaného konektoru to napájení antény zapnu za provozu.
Někteří ten napájecí zdroj vytahují ze zásuvky nebo vypínají prodlužovačku na noc. A napájení antény ani nevědí, jak zapnout (což je tento případ). A, i kdyby se jim to napájení zapnout nějak podařilo, stejně jim ten settopbox do dignostiky při zapnutí nespadne.
Zkoušel jsem to několikrát v obou pořadích, jak vytažením konektoru zdroje a zase připojením, tak ze STD-BY, marně. Diagnostika není.
Nás učili používat zkratku pro výraz Standby jako ST-BY.
Jarda ji tu píše jako "STD-BY" - což ještě jde.
Horší zkratku už ale použil už. Onkyo tady:
Předmět: LCD CCFL Philips 42PFL3605H vadny STB zdroj
Zkratka STB se totiž ale všeobecně používá pro "settopbox", nikoliv pro "pohotovostní (zdroj)"
EDIT:
STBY znamená pohotovostní režim
Jaká je zkratka pro Standby?
Pohotovostní je zkráceno jako STBY
(také stdby , SBY , S'by , S/8 nebo S/B )
Tak jsem mu doporučil několik placek mezi 22" a 32" s držákem a kolejničku na shrnovací dveře, ať si to v karavanu zmodernizuje, protože takový settopbox, který by uměl HEVC modulované v DVB-T2 překódovat do DVB-T, neznám a dovnitř těžko něco dobastlím.
Ale stejně se zeptám: neexistuje přesto nějaký settopbox za rozumnou cenu, o kterém nevím?