Topení radiátorem
Moderátor: Moderátoři
Ovládací část byla napájena z Ni-Cd knoflíku, který byl dobíjen malým proudem ze sítě, přes společný MKP kondenzátor, který srážel i napájecí napětí pro 24VDC relé.
A ta LED svítila tedy svítila jen tehdy, pokud byly spínačky v zásuvce (už z principu zapojení by to jinak nešlo).
Takže - pokud ti LED nesvítí ve chvíli, kdy nejsou spínačky v zásuvce, je vše v pořádku.
Pokud nesvítí i ve chvíli, kdy máš na LCD navoleno buď ON, nebo AUTO (a je zrovna doba, kdy mají být sepnuty), tak je v nich nejspíš problém.
Opravoval jsem jich vícero, většinou byl vadný srážecí MKP kondenzátor, občas to taky nedala 24V zenerka a byla proražená.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
https://www.lidl.cz/p/silvercrest-digitalni-mechanicke-spinaci-hodiny/p100335164002
Na těch Hamách není žádný údaj o spínaném výkonu, chci je použít na spínání přímotopu, ale ne na 2kW, pouze na 1250W, je to možné, díky za odpověď. Navíc jsem je zkoušel a svítí je LED provozu, hodiny ne(dlouho ležely v krabičce).
J.
já už asi žádné nemám, po dvojím stěhování už nemůžu najít větší věci.
Ale podle obrázku jsou to ony.
Uvnitř bylo slušně vypadající relé, tam bych se asi nebál brát přes ně větší výkon.
A podle obrázků na webu je zezadu napsáno 230V, 16(2)A (16A odporová zátěž, 2A indukční).
Pokud se hodiny nechtějí rozběhnout i po delší době v zásuvce (LCD nezobrazuje), zkus stisknout resetovací tlačítko.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...