Pračka ELEKTROLUX INSPIRE
Moderátor: Moderátoři
Pračka ELEKTROLUX INSPIRE
Po shození řemenu motor normálně běží. S bubnem pohnu jen skutečně velkou silou. Pračka je 13 roků stará, měla před třemi roky vyměněnou celou ovládací desku - zbytečně - protože servisák nepoznal vadné tachodynamo na motoru. Po výměně motoru šlapala do včerejška bez jakéhokoli náznaku, že něco chystá.
S velmi vysokou pravděpodobností odešlo ložisko na bubnu.
Než se vůbec pustím do nějaké opravy - je vůbec reálné se v domácích podmínkách do takové opravy pustit?
Byl jsem postrašen, že taky mohla uhnít nebo zkroutit se topná spirála, zachytit se za buben a dostat se tak mezi plastovou stěnu a nerezový buben.
V servisu mně postrašili po telefonu cenou přes tři a půl tisíce Kč.
-
petrfilipi
Buben by mohl mít vyjmutelný díl, s nímž lze vyndat případně spadly předmět. Tím bys mohl zkontrolovat topnou spirálu.
PF
a) servisáka bych nevolal, byl by dražší jak stejná funkční pračka i s dovozem na bazošu
b) nemáš co ztratit, pokažená už je
c) zkus bez řemenu točit bubnem na obě strany
d) pokud bude vada na topení, tak toto můžeš i před tím prostě povolit a vytáhnout
e) vadné ložisko zpravidla začne být hlučnější při ždímání
f) opravit do doma lze, jen to chce mít chuť
- Artaban001
Ale dělat opravu , která MUSÍ skončit brzy je častý problém . Vaše věty bývají v realitě i pro člověka znalého , ale bez praxe s tímto , jen vata , pohádky ovčí babičky . Co jsem se jen nažďabil s tím motorem a jeho řízením u té Božky . Ano , příště už to bude lepší . Jenže příště téměř 100%ně nebude .
Rozřezání plastového pláště a vydolování tělesa není zrovna činnost, které bych se chtěl mnoho hodin věnovat. A to vůbec netuším, jak a čím potom plášť znovu spojit (slepit).
Žena poseděla hodinku u PC a vybrala si novou pračku Bosch WAU28T60CS. Takže vyřešeno.
Ještě by mě zajímalo, jestli jsi zkoušel také řezat vanu u vrchem plněných Electroluxů a měnit příruby u bubnu. Nevím tedy, jestli se vůbec dají sehnat jako náhradní díl. Dost to teď nějak odchází u celkem zánovních praček. Člověk ji vezme s tím, že bude špatné ložisko a po rozebrání se zjistí, že je utržená celá příruba.