Zvuk ze SCARTU nepozná HDMI
Moderátor: Moderátoři
Zvuk ze SCARTU nepozná HDMI
prosím znalé tv techniky o radu.
mám televizi Samsung UE32F5000 a Horizon HD Mediabox od UPC.
Z anténního rozvodu z UPC je kabel do mediaboxu, něj je ant. kabel do anténního vstupu TV a mediabox je z tv propojen ještě HDMI kabelem.
A teď k problému. Chtěl jsem vylepšit zvuk a připojit SCART k zesilovači. Vytáhl jsem výstupy audio ze SCARTu TV (piny 1,3,4) a připojil k zesíku.
Vše ok, ale pouze když přijímám přes anténní vstup. Když přepnu na příjem z HDMI tak zvuk ze SCARTu do zesíku dál jede z programu z antény a TV má správně obraz i zvuk z Mediaboxu.
Vypadá to že zvuk ze SCARTu nepozná že tv jede z mediaboxu.
Nechápu to a nevím co s tím.
Máte radu ? nevím jak by to dopadlo kdybych použil optický výstup a nechci riskovat investici.
dík
Budeš sice muset přepínat nejen TV (DVBT - UPC), ale i zesilovač (zvuk DVBT - UPC), ale bude to tutovka.
Jinak je to laborování, pokud se nenajde někdo s vyřešeným identickým problémem.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Artaban001
- Artaban001
marshal píše:Eleman :"Vytahni zvuk do zesíku i z mediaboxu (scart"
v současném stb je scart taky, ale UPC přechází na techniku Vodafonu a jejich STB už scart nemá. Nemá ani průchozí anténu - vůbec se na něj netěším.
Nevím na co je USB
Když si neuvedl typ mediaboxu, tak je to těžký
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
marshal píše:myslel jsem že optika bude mít stejný signál jako SCART. Není-li tomu tak pak náklad do optiky nebude zbytečný.
Díky
tohle je ta spravna cesta... co si pamatuju tak z hdmi nikdy nesel signal do scartu kvuli ochrane proti kopirovani. vytahni si zvuk z optickeho vystupu z televize, z optiky existuji prevodniky na analogove audio-vystup budes mit v cinch...
z dotazů :
je možné nahrávat více pořadů najednou a zároveň ještě sledovat jakýkoliv další program. Nahrávat můžete buď právě vysílaný nebo budoucí pořad.
Kapacita vašeho úložiště je 100 hodin. Jen pozor, nahrávka expiruje po 90 dnech od data odvysílání, a to i v případě volné kapacity.
- Artaban001