kokun píše:petula píše:mě šel přes zásilkovnu zatím 1 balíček z Moravy, ten však doručovali na výdejnu a celkem to zvládli za 2 dny. Jiné zkušenosti se zásilkovnou nemám.
Jenže nepíšeš kdy
Teď ty balíčky doručují šneci a mají je soplem přilepené na budce

Moje čerstvá zkušenost se Zásilkovnou - z vlákna
P: Sušené houby (špičkové kvality)kokun[size=75] tam[/size] píše:Zásilkovna (mj. tu máme k ní i
extra vlákno):
- oceňuji především tu rychlost dodání. Sami vidíte: od podání až po předání (vyzvednutí) zásilky v Bratislavě uplynulo pouhých 30 hodin
- nejsou tu ovšem jen "samé přednosti"
Ale ať to tady nezasíráme zbytečným OT, vyjadřovat se k tomu budu raději v tom vlákně
Jaké máte zkušenosti se Zásilkovnou)

- Takže tu rychlost dodání jsem už zmínil
- K tomu dalšímu:
Vzhledem k tomu, že já jsem nechtěl posílat zásilku běžným způsobem (tj. na dobírku - s tím, že doběrečné /po odečtení nákladů na přepravu/ se mi připíše /po převodu: EUR/CZK/ na můj účet - vedený v CZK), ale po Palovi jsem chtěl převod EUR na účet "třetí osoby - sídlící na SK". Proto jsme zvolili tuto cestu: Palo převede částku (v "€" - za obsah zásilky) "třetí osobě" a sám si vyřídí a zaplatí přepravné (z CZ na SK).
Že si
PotPalo nechal poslat zásilku "sám sobě" (tedy figuroval nejen jako adresát, ale i jako odesilatel - samozřejmě i na štítku na zásilce) byla jeho (myslím si, ne příliš vhodná) - věc. Proč?
Kdyby se třeba zásilka někde zatoulala, tak by nenašla nejen adresáta, ale ani odesilatele (poněvadž je adresa stejná!). Ke mně by se nevrátila tím tuplem, poněvadž já v celé "transakci Zásilkovna" nefiguroval v podstatě vůbec (jen jsem ji předal do přepravy)
Ale to není problém zásilkovny - to byl čistě "náš" (resp. Palův) problém!
- Co už ale za problém považuji je to, že kdybych si nevyžádal "nějaký doklad o podání", tak bych žádný nedostal. Na žádost mně byl nakonec vytištěn lístek, na kterém bylo: adresát i odesilatel (Palo) i datum a čas podání zásilky - takže já byl krytý (aspoň vůči Palovi). Kdyby se totiž (během přepravy) ztratila, jak já bych mu dokazoval, že jsem ji vůbec podal?
- Další věcí je skutečnost, že podanou zásilku nikde nikdo nezvážil a nikde to (hmotnost) nebylo uvedeno (ani v systému, ani na zásilce)! Kdyby (během přepravy) obsahu zásilky ubylo, jak bych dokazoval, skutečně odeslané množství (hmotnost)?
Takže v tomto "Zásilkovna" moc dokonalá asi není