neznámý analyzátor Škoda 120
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
neznámý analyzátor Škoda 120
Ale já na Š120 dělal fóra od ucha, kousek posunul, přidal plyn na táhle a hned jsem slyšel, jestli jde do otáček bez tarokování. Jen připomínám klasickou bolest rozdělovače - vymačkaný kolík v unašeči. Kamarád mě to naučil řešit - trochu větší vrták, zavrtat až na konec a pak zalomit a zabrousit. Opravil jsem takhle několik rozhrkaných rozdělovačů.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
jestli však komunikuje se Š120 neodzkoušeno ale ročník podobný
návod
Já jsem později vymyslel Motortester 87, k tomu mám i torzo dokumentace.
-
petrfilipi
Kdysi jsem vyráběl celý motortester z AR, fungovalo to dobře. Jen jsem musel, nevím proč, doplnit přisvícení pro výbojku IFK120. Ve tmě neblikala, na světle blikala. Asi to okolní světlo nějak transformovala na ty záblesky.
PF
Jo, a pro stroboskopy stačila kapacita do 15 µF, čitelné značky byly i s 5 µF hlavním kondenzátorem.
Jestli se nedá stabilně nastavit předstih, tak tam jsou nějaké mechanické vůle (ty se projevují víc při nedostatečném odtrhu, ale nedá se to o moc napravit jeho nadměrným zvětšením, protože se zase zkrátí úhel sepnutí a cívka se ve vysokých otáčkách nestíhá nakrmit energií). Nebo drhne natáčení desky přerušovače.
A kutilmile - nelituju tě
- jardafiala
- jardafiala
EDIT: Nevydržel jsem a našel, zapalování vyšlo v AR 1979 řada A číslo 10, je ku stažení na ulozto.cz
No a kolik voltů bylo na tom kondíku? Jestli si dobře pamatuju, návod požadoval pro spolehlivej start aspoň 350V v klidu a 270-280V za chodu motoru - a když jsi to živil z autobaterky 12V (14,5V při chodu motoru), tak to co dělá z napětí autobaterky těch víc jak 250V, to snad NENÍ MĚNIČ??? I kdyby tam byl vibrační elektromagnetickej jako u starejch bateriovejch elektronkovejch rádií, tak furt to je měnič ... Jediný kondenzátorový zapalko, který nepotřebuje měnič, je GIT pro babettu/fichtla, protože u těch už zapalovací cívka dává přímo střídavinu a tu jde transformovat bez měniče rovnou ...jardafiala píše:V tom co mám na mysli měnič skoro určitě nebyl, tranzistor (přesněji 2) spínal primár trafa (na klasickém plechovém jádru) a z něj se nabíjel kondenzátor ...
- jardafiala