PC nenačte dvd+R

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

PC nenačte dvd+R

#1 Příspěvek od konosuke »

Comp RAM 256 MB, CPU AMD 1000 MHz, OS Windows XP pro., Toshiba dvd ROM SD-M1612, MS Windows media player 10. Nenačte pálené EmTec dvd+R, dvd-R ano. Nosič je O.K., stolní přehrávač dvd to vezme. Neobvyklé, většinou PC přečte všechno.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Ono prave ten stolni prehravac pokud narazi na chybu, tak ji (pomoci urcitych algoritmu) preskoci a ta se muze projevit jenom jako nepatrne zakostickovani. Pokud se kopiruje DVD jako soubory, tak si PC mechanika hlida CRC a pri problemech se spravneho kontrolniho souctu snazi dopocitat. Pokud to nejde, tak to vyhodnoti jako chybu.
Zkusil bych pouzit k nacteni jinou mechaniku nebo cele DVD nacist do image (ISO) a pokud tohle pujde (nemusi), tak se muze image zpetne vypalit, ale bude obsahovat danou chybu.

EDIT: Aha, tak to jsem blbe pochopil.
Naposledy upravil(a) Standa99 dne 18 pro 2007, 14:59, celkem upraveno 1 x.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zdenoeddie »

Tato DVD mechanika nema podporu +R/RW formatu,
http://www.cdr.cz/a/1348

zo zaciatku to mala maloktora mechanika
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

Díky za Vaše pozitívní reakce, ale je to tak: dvd ROM Toshiba SD-M1612 n e m á podporu formátu dvd+R, dost podivné...doma mám jenom WIN 98 ale mechaniku NEC ND-3520A a ta umí (+R) i (-R). Jaké z toho poučení plyne ? Používat spíše dvd-R, jsou čitelnější a víc univerzální.
Přílohy
nec.jpg
(10.77 KiB) Staženo 87 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jirka »

konosuke píše: Jaké z toho poučení plyne ? Používat spíše dvd-R, jsou čitelnější a víc univerzální.

To platilo možná v době výroby té mechaniky :D . Pokud si pamatuji, tak Toshiba byla dlouho zastáncem mínusových médií, i u klasických stolních přehrávačů a rekordérů. Myslím i se Samsungem. A teď zase tvrdošíjně prosazují HD DVD-ROM ..
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

Mínusová dvd-r, dvd-rw prosazoval LG, Panasonic, Hitachi, Pioneer, Toshiba (!), JVC...členy plusového tábora dvd+r, dvd+rw tvořil Mitsubishi, Thomson, Philips, SONY...ti zas pro jistotu měli prsty i v konkurenčním (-)sdružení.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zdenoeddie »

Toho NECa mam tiez a je to super napalovacka,berie takmer vsetko (RAM nebere.ale ani mi to nechyba),a sluzi spolahlivo uz vyse 3 rokov,co sa o LG ktoru som kupil pred 3 mesiacmi neda povedat (media cita kedy sa jej zachce,.... LG==VERY BIG SHIT a to vo vsetkom)
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jirka »

konosuke píše:Mínusová dvd-r, dvd-rw prosazoval LG, Panasonic, Hitachi, Pioneer, Toshiba (!), JVC...členy plusového tábora dvd+r, dvd+rw tvořil Mitsubishi, Thomson, Philips, SONY...ti zas pro jistotu měli prsty i v konkurenčním (-)sdružení.

Počkej, počkej .. teď ti nějak nerozumím!
Philips a Sony v "mínus" združení? Ti podle mě mají na svědomí právě DVD + , viz http://www.svethardware.cz/art_doc-BE87 ... BEA61.html
Proti disku DVD-R stojí jeho "plusový" bratranec zastoupený DVD+RW Alliancí. Společnostem sdruženým v tomto uskupení, jako jsou Dell Computer, Hewlett-Packard / Compaq, Verbatim, Philips, Ricoh, Sony, Thomson či Yamaha, se nelíbily licenční podmínky stanovené DVD Fórem, proto se rozhodly jít svou vlastní cestou.

http://www.dvdplusrw.org/Article.asp?mid=0&sid=1&aid=1
What is the DVD+RW Alliance?
The DVD+RW Alliance is a group of companies that promote the DVD+RW standard. Initially, it consisted of the companies that co-developped the standard: Philips, Hewlett-Packard, Sony, Yamaha, Ricoh, Mitsubishi/Verbatim, Thomson/RCA and Dell. To date, the DVD+RW Alliance consists of dozens of other companies from various fields, such as PC hardware manufacturers (like Fujitsu-Siemens), PC drive manufacturers (like AOpen, BenQ and NEC), disc manufacturers (like Maxell, TDK, Fuji and Ritek), software publishers (like Roxio, Sonic and Ahead) and numurous other companies. Over-all, DVD+RW has the broadest support in the IT industry of all recordable DVD formats.
konosuke

#9 Příspěvek od konosuke »

Ano ! mám ofocený článek " souboj formátů " z jakéhosi computrového časopisu AD2006 a tam to tak uvádějí...až opravím a zprovozním scanner zašlu celý text, v podobě *.tif nebo *.pdf . Aby to nebylo tak jednoduché, dvd ROM Toshiba SD-M1612 - principiálně tedy nepodporující dvd+r formáty kupodivu a nad očekávaní hezky přečte pálené dvd+r Medianca...neotevře však a nenačte TDK dvd+r 1-8x, verbatim dvd+r 16x, giga-master dvd+r 1-8x, valuepack (traxdata) dvd+r 8x. Byl jsem z toho...moudrej a teď jsem...tuplovaně jelen. Jak je ten svět zbytečně složitý...
Naposledy upravil(a) konosuke dne 20 pro 2007, 10:35, celkem upraveno 2 x.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Tie Toshiby su zaujimave, mne tiez cita aj to, co by nemala :) Je to SD-M1212.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jirka »

konosuke píše:.. hezky přečte pálené dvd+r Medianca...neotevře však a nenačte TDK dvd+r 1-8x, verbatim dvd+r 16x, giga-master dvd+r 1-8x, valuepack (traxdata) dvd+r 8x. ...

A nemáš ty média Medianca vypálená s book type DVD-ROM ? To by je pak mohlo číst i když jsou plusový.
konosuke

#12 Příspěvek od konosuke »

A nemáš ty média Medianca vypálená s book type DVD-ROM ? To by je pak mohlo číst i když jsou plusový.[/quote]

Tak to nevím, vypálené dvd+r jsem koupil v hospodě od dealera pochybné reputace...ale je na tom grupa KISS ! dá se to nějak zpětně zjistit ? No, hlavně že hraje, cena zas nikterak zanedbatelná...
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jirka »

Zkus se podívat do Nero InfoTool , záložka disk , tam by to mělo vypsat typ disku

Edit: Nebo ještě lépe do Nero CD-DVD Speed, záložka Informace o disku. Je tam položka Typ disku a Book Type
Devo70

#14 Příspěvek od Devo70 »

Ja mám tiež mechaniku Toshiba DVD ROM SD-M1612 ale tá DVD+R číta. Síce velmi pomaly, ale číta. Určite to závisí od verzie firmvare. Takže upgraduj firmware a bude po problémoch. :lol:
konosuke

#15 Příspěvek od konosuke »

Tak jsem o Svátcích 12 / 2007 kopíroval - pálil dvd+r John Lennon...při načitání mírně odřeného disku Verbatim dvd+r přesně ve stejném místě selhal program Nero a velmi podobný Alko 120%. Situaci zachránil volně dostupný software (free-ware) dvd - Shrink 3.2, ačkokoli 84 min. snímek načítal, kouzlil, léčil a počítal cca 45 min ! Ale povedlo se... výsledek je bezchybná kopie, přehraje to PC jakož i stolní player (combo) Toshiba SD 24-VL. Doporučuji. PF 2008 !
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“