AZS 223 zlepšení parametrů ZČÁSTI POŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
- TheLastUnicorn
- jardafiala
EDIT: jasně že aprílové
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
- TheLastUnicorn
Jinak na tohle téma se v Český Skalici před dvěma lety dělala poslechovka se slepým testem zesilovačů. Výsledky byly opravdu zajímavý.
A kutilmile - nelituju tě
Obětovat se má čisté zvíře, zdravé a bez vady, nikdy nepoužité k práci, zvlášť k tomu předem oddělené, chované mimo stádo. Použít se musí poražené dřevo. Sláma je odpad, který se podestýlá dobytku. A nafta (tuk Země) je přeci nečistá!
Takováhle věc se má bezbolestně (to jest neublížit si při tom) zabít za hradbami města a zakopat. Pak se to místo nesmí už nikdy obdělávat ani sloužit k pastvě.
Já už fakt nevím, co se dneska v těch školách učí.
Za druhé: Zajaté bojovníky, ano. Ovšem pouze po vítězné bitvě. Musím vysvětlovat rozdíl mezi bojovníkem a hentím... jak to jen... Přinejmenším tedy i bojovník nepřítele je úctyhodný. Radujeme se z vítězství, ale jeho smrti litujeme.
A za třetí: Funkci městských hradeb dnes plně převzaly dopravní značky IZ4a a IZ4b.
Byl jsem jednou na jedné poslechové akci, kam VyVíteKdo dovezl propagovat nějaké svoje přístroje. Takhle: Vyrobené to měl tuze pěkně. Polemizovat by se dalo o tom, zda ten choulostivý pružící tišťáček osazený vesměs SMD součástmi (včetně emitorových odporů koncových tranzistorů a za ty trandy přimontovaný k základně chladiče) dává smysl z hlediska odolnosti elektrické, tepelné a mechanické. Ono když čtu články VyVíteKoho, mnoho z těch tvrzení je pravda a zabíjí to v první řadě jeho monomaniakální sebestředná duševní vada vyjádřená nejlépe jako "všichni jsou blbci a jedině já to chápu a dělám správně".
Dopustil jsem se při prohlídce vystavených plošňáků téměř dokonalého faux-pas, když jsem pronesl nahlas "kurňa, to vypadá jako ty úchylnosti, co u nás dělá VyVíteKdo (bylo to na Slovensku), netuše, že VyVíteKdo stojí asi dva metry ode mě.
VyVíteKdo pak využil pauzy pro přestavování exponátů a zařadil do programu jeden hotový HQQWERTY (nebo HQQWERTZ, teď fakt nevím). Přičemž držel na židli jednoho mládence (nestihl se, chudák vytratit) a mávaje rukama mu sugeroval: Slyšíš ten rozdíl? Boha jeho, jak má člověk slyšet rozdíl mezi zesilovači po půlhodinovém přepojování a na jiný nahrávce? Jediné, co jsem byl schopen konstatovat o zvuku, tak že se mi zdá, jako by zesilovač malinko zakmitával nebo limitoval. Což přiznávám, mohlo být způsobeno i negativním očekáváním. (Celkově se mi zdá, že nejlíp hrajou výtvory konstruktérů skromných, vyrovnaných a milých.)
Když pak VyVíteKdo nezaregistroval žádný náznak uctívání, zase se vytratil.
Kdybych se vrátil k té předchozí rozpravě: Podle mého rozumu neexistuje žádný jiný způsob, jak zesilovače zvukově na ucho porovnat, než je jejich skokové přepnutí. Proto jsem tenkrát taky ten sraz u nás ve Skalici dělal. Jinak je to jenom plkání o ničem, porovnávají se prostorově a časově oddělené zkušenosti získané za absolutně neporovnatelných podmínek. Neměl jsem žádný zájem dokazovat to či ono - je mi osobně opravdu fuk, jestli různé zesilovače hrajou stejně nebo rozdílně. Ale bavil mě ten problém jako takový. Takže jsem nachystal jednoduché vybavení a nechal jsem na kamarádech, ať dělají závěry sami. Vždycky čtyři zesilovače se budily shodným vstupním signálem se společným regulátorem hlasitosti. U všech zesilovačů se nastavila shodná výstupní úroveň pomocí generovaného signálu a milivoltmetru, pustila se nahrávka a pomocí releového přepínače jsem mžikově přepínal mezi jednotlivými zesilovači tutéž produkci k referenčním bednám. Mnozí účastníci ze začátku v podstatě nebyli schopni vůbec poznat, že se něco přepnulo, a to byl jeden ze zesilovačů dokonce čínský modul ve třídě D, a jeden vyhlášený vintage lampáč od Revoxu. Nakonec se po notném špicování uší podařilo odfiltrovat dva kusy malilinko lepší a jeden nepatrně horší. Bedny byly s 10" v basreflexu a věřte nebo ne, nebylo vůbec žádného rozdílu na basech mezi zesilovačem s DF300 a 30...
Můj závěr: Veškeré rozdíly, které lze mezi zesilovači skutečně slyšet na první dobrou, jsou v naladění korekcí a fyziologie a v impedančním přizpůsobení vstupu ke zdroji signálu. Jakmile se korekce vyřadí a vstupy se budí shodným signálem (zde tvrdý výstup bufferu s pasivním rozbočením natvrdo), rozdíly jsou i napříč výrobci, roky výroby a třídami naprosto marginální. Pokud se tedy bavíme o ne-zastaralých a ne-zmršených konstrukcích. Transiwatt ani AZS-223 bohužel k dispozici nebyly. K oběma mám i nadále rezervovaný vztah, z různých důvodů, ale jak moc hrajou dobře nebo špatně, o tom raději odmítám diskutovat, bo pořádně nevím jak by dopadly v přímém porovnání, a nechci do toho tahat svoje předsudky, když okem vidím hlavně souhrn vojebů.
Křesťanskýho ani jinýho monoteistickýho boha jsem nikdy nevyznával, nevyznávám a nikdy vyznávat nehodlám - já byl odjakživa pohan nevěřící v žádný božstvo, protože žádnej bůh není letadlo. Tudíž pokud předložit oběť, tak jedině všem Silám Všehomíra a minimálně zápalnou všeočišťujícím ohněm - když už ne rovnou hvězdnou koronární plazmou. A jako obětinu klidně i strachy posranýho a pochcanýho Fčelaře - když nebude nic lepšího k dispozici ... Proč? Bo Fčelař není protivník - Fčelař je (NE)TVOR, kterej se vyskytne jednou za století a my jsme ho bohužel zrovna potkali. A všecko, co bylo cizí a ne-svoje se odjakživa obětovávalo na oltář bohů bez rozdílu religie - však oni si to už přeberou ...ransom píše:Za prvé: Pohanští bohové, ano. Ale copak jsme nějací tento... pohani?
Za druhé: Zajaté bojovníky, ano. Ovšem pouze po vítězné bitvě. Musím vysvětlovat rozdíl mezi bojovníkem a hentím... jak to jen... Přinejmenším tedy i bojovník nepřítele je úctyhodný. Radujeme se z vítězství, ale jeho smrti litujeme.
A za třetí: Funkci městských hradeb dnes plně převzaly dopravní značky IZ4a a IZ4b.
Fyzikální nutnost, pokud 100W zešilovač krmí z 10VA tráfka a tvrdí, že zbytek dožene 10G filtrace v každý větvi, tak při normálním hudebním buzení mu to musí limitovat už jen kvůli prudkýmu poklesu napájecího napětí pro konce. To ovšem on nepřipouští a obviní kohokoliv ze špatnýho měření a z nepochopení jeho teorií...ransom dál píše:Byl jsem jednou na jedné poslechové akci, kam VyVíteKdo dovezl propagovat nějaké svoje přístroje. ...
VyVíteKdo pak využil pauzy pro přestavování exponátů a zařadil do programu jeden hotový HQQWERTY (nebo HQQWERTZ, teď fakt nevím).
...
Jediné, co jsem byl schopen konstatovat o zvuku, tak že se mi zdá, jako by zesilovač malinko zakmitával nebo limitoval. ...
Fskutku stylovej splávek pro Fčelaře ...workhard píše:Já bych jako splávek stylově použil betonovej úl...