BAXI panel ovládací AVS77

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Burajko

BAXI panel ovládací AVS77

#1 Příspěvek od Burajko »

Zdravim vospolok.Neviete cez aku zbernicu komunikuje ovladaci panel?
Je to cez 2 vodice a vobec z kotlom nespolupracuje...len ukazuje teplotu a na tlacidla nereaguje...
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Ondra2

#2 Příspěvek od Ondra2 »

Opentherm

Edit: jsi si jistý že jsi to dal na správné svorky? Pokud ho zapojíš místo termostatu s kontaktem, tak ten panel asi pojede, ale samozřejmě tam nemůže chodit žádná komunikace.
Burajko

#3 Příspěvek od Burajko »

Bolo to predtym funkcne.Takze ked skratujem tie svorky mal by nastartovat kotol?
Ondra2

#4 Příspěvek od Ondra2 »

Ne, tak jsem to nemyslel, pokud to přestalo chodit, tak je to jasné. Já myslel pokud se to zapojovalo nanovo a ten panel se nepřipojil na svorky Openthermu, ale na svorky kde kotel čeká termostat s kontaktem, tak by ten panel mohl ožít (z proudu, kterým kotel snímá stav kontaktu), ale nebude komunikovat. Pokud je to zapojení tak, jak už to kdysi jelo, tak leda se podívat na napěťové/proudové úrovně na lince. Kotel komunikuje log.0/1 proudem nějakých 5/15mA a termostat odpovídá log. 0/1 úbytkem cca 5/12V. Hodnoty už přesně nevím, jsou to roky co jsem na to vyvíjel jeden krám, ale řádově to sedí. Jednou za sekundu by tam měl prolítnout balík dat.

Opentherm musí vydržet zkrat, každopádně jak na to kotel zareaguje nevím, může to mít kumulovanou funkci, takže by mohl sepnout. Moje Baxina se stejným panelem má zvlášť svorku na připojení kontaktu termostatu (Luna HT).
Burajko

#5 Příspěvek od Burajko »

Dik za odpoved.Skusim toto testnut.
Lebo neviem ci to robi ovladac alebo kotol.
Inak kotol bol asi pol roka vypnuty z elektriky a ani po cca 3hod. nerobi nic.
Nema sa nejako inicializovat? Lebo v manuali nic take nieje.
https://github.com/diyless/esp32-wifi-thermostat
Odpovědět

Zpět na „Poradna“