Bassreflex ano či ne?
Moderátor: Moderátoři
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Bassreflex ano či ne?
A kutilmile - nelituju tě
Co takhle na to jít odjinud. Středy a výšky jsou dobře lokalizovatelné, udělat malé bedýnky ve stěnách pouze pro ně. No a basák stačí jeden někde u země, stejně nikdo nepozná odkud hraje. Ideálně do nějakého kouta, to umístění basy ještě zdůrazní.
Dík za opravy.
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Takže EKKARE, jestli jsem tě správně pochopil, radíš mi v podstatě okopírovat ty dveře v autě. No nevím, jestli tam bude na to dost místa. Mělo by to být ve výsledku něco jako domácí kino, takže na tu místnost cca 5x3m tam bude těch reproduktorů 5. A to už při těch navrhnutých rozměrech bude trochu problém. Raději bych něco menšího
Kdybych podobnou věc řešil já, použil bych širokopásmový plochý reproduktory, určený pro podstropovou instalaci v podobě plošnejch ozvučovacích systémů - i když budou ve finále umístěný na stěně. Najdeš to pod názvem "podhledové reproduktory/reproduktory do stropu". Ale to je jen návrh na jiný dostupný řešení, nenechávej se tím zviklat, pokud už ses rozhodnul ...
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
- TheLastUnicorn
konosuke píše:BR ne větší degradaci repro sestav asi neznám
Bylo by vhodný se vyjadřovat jen k věcem, kterým rozumíš. Jinak platí, že mlčet je zlato.
Bassreflex se používá na základě TS parametrů konkrétního reproduktoru. některé se pro bassreflexovou ozvučnici hodí, jiné zase ne. Pokud skutečné TS parametry neznáme, nedá se nic definitivně říct. Pak je lepčí udělat uzavřenku.
Autorepráky obecně maj poměnrně vysoké Qts, relativně nízký VAS a vyšší FS - čili poměrně tvrdé zavěšení se slabším pohonom - jsou tím pádem předurčeny pro "nekonečný" objem nebo částečně otevřenou ozvučnici.