TESLA MC911

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
schrost

TESLA MC911

#1 Příspěvek od schrost »

Nemá někdo servisní návod na seštelování optiky? Složil jsem s dvou kusů jeden, a potřebuje naladit. Na desce jsou dva trimry. Pamatuji si, že je třeba při zapnutí držet dvě tlačítka, a jsou tam snad čtyři kroky nastavování. Ale už je to dávno. Nebo aspoň philipsácký typ..
Dík Rošťák
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Nevím, že by zrovna tahle Tesla měla service mode.... jedním trimrem se nastavuje proud laserem a tedy výkon, bez měřiče optického výkonu, nebo kalibrovaného disku a nepřímou metodou netuším, jak jinak by to šlo udělat. Pokud vím tak bylo na řadu Philipsů, ze které Tesla vychází, předepsán disk 4822.397.30096 což je snad stejný jako Philips CD Test 5A.
schrost

#3 Příspěvek od schrost »

Já jsem byl na školení v Hranicích, ale je to již snad 20 let, takže jenom kousky vědomí.. A vůbec není třeba testovací CD, jen oscilo. Tak jsem svou 902 nastavil na RWéčka, je to už dávno, a pořád bezproblémově čte. No nic, asi budu muset experimentovat..
Dík..
DKL

#4 Příspěvek od DKL »

Podrž TIME/TRACK + TRACK> + TRACK<. Naskočí (při založeném CD) nula na displeji, dál se dostaneš tlačítky TRACK. Ale co všechno další čísla znamenají nevím.
DKL

#5 Příspěvek od DKL »

Takže :

0 je ke kontrole pohybu raménka - má reagovat na tlač. vpřed/vzad,
1 znamená správné zaostření,
2 se roztočí disk,
3 je uzavřena analogová smyčka radiálního sledování, funguje reprodukce.

Snad to k něčemu bude.
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Takže stejné jako systém u pincků ?
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Ohé, teď jsem to zkusil, nedělá to vůbec nic, prostě se to restartuje naprosto běžným způsobem, načte disk a zobrazí počet skladeb.
DKL

#8 Příspěvek od DKL »

Nevím, na mém MC911 to jde. Přehrávač s vloženým diskem vypnu, podržím ta tři tlačítka, zapnu a na displeji se rozsvítí nula. Zkoušel jsem to na dvou kusech - chovají se stejně.
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

Zkoušel jsem to na druhém kusu, oba mají tlačítka OK, ani u jednoho to nefunguje, disko se rozběhne, na displayi objeví celkový čas nebo počet skladeb a to je vše.
DKL

#10 Příspěvek od DKL »

Na těch mých to opravdu funguje, jeden kus mám s nespolehlivými tlačítky, ale i u něj se mi to daří. Jsou to tlačítka TIME/TRACK>/TRACK<, tedy ta uprostřed panelu.
schrost

#11 Příspěvek od schrost »

Dík za ohlasy, po Novém roce zkusím. Asi po roztočení motoru je třeba nastavit brejle, zpomínám, že hodnota H úrovně byla od 3.5 do 4.5 (lépe výše), ale kde se napojit???? Snad si vzpomenu.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“