amd ryzen 5 3600x+ výběr vhodné graf. karty
Moderátor: Moderátoři
amd ryzen 5 3600x+ výběr vhodné graf. karty
Ideálně by to chtělo RTX3060 od nVidie (řadu 20xx už bych nebral) nebo od AMD RX6600 (5xxx bych už taky vynechal), ale za ty prachy bych si nechal zajít chuť.
Několik let mám GTX1060 a i když jsem nyní vyměnil PC s Ryzenem 7 5800X, tak mi stále stačí, hraji jenom Counter Strike. Do 15tis. seženeš asi GTX1660, ale to je dnes už zastaralá grafika, která asi před 3 lety stála pod 8tis.
Za 15k bude rád za tu GTX1660. Slušná grafika střední třídy v dnešní době to se bavme o ceně okolo 30k. Ani bazarovka nebude moc levnější, lidi berou všechno co jenom zobrazuje a jdou na tom hrát hry. A u bazarovky člověk nikdy neví kdy mu to zdechne a řeší další grafiku. Starý Radeon HD7950 jsem letos na počátku roku prodal a prodávat ho teď, dostal bych ještě víc.
Sám jedu ještě pořád na Radeonu R9 290X s lepším chlazením od Raijinteku. A ve skříni mám jako záložní GTX1050Ti co kdyby (a tenhle starý křáp jde dnes prodat bez problémů za 3,5k). Situaci s grafikami sleduju na bazarech velmi často, koukám i jak se to hýbe na trhu s novými. Upřímně je to tragédie. Dokonce i za nefunkční karty kolik jsou schopní lidi vysolit s tím že to budou muset nechat zkusit opravit.
Ještě je možnost koukat po kartách v zahraničních obchodech, tady v té naší zatuchlé kotlince jsou ty ceny ještě o dost šroubovány výš.
- josef_novak
Tihle to aspoň přiznají a neprodávájí zvlášť.

A kutilmile - nelituju tě
- josef_novak
DedVseved píše:GPU jsou vykoupené a předražené...
...Do 15tis. seženeš asi GTX1660, ale to je dnes už zastaralá grafika, která asi před 3 lety stála pod 8tis.
Je to sileny.
Osobe blizke klekla prave grafika.
Fakt nic rozumnyho na hry ted neni.
Vybiral jsem pro sebe grafiku pred dvema roky, covek si mohl vybrat co chtel.
GTX1660 me stala u Comforu 6100 Kc.
Ted nekde tusim ji maji, ale cena 11k