Analogový vícekanálový osciloskop - princip, zpoždění
Moderátor: Moderátoři
Analogový vícekanálový osciloskop - princip, zpoždění
Pokud je zapnuto zobrazování všech vstupů, vykreslují se postupně?
Pokud jedním vstupem spouštím trigr, uvidím aktuální stav jen jednoho ze vstupů, další vstupy zobrazí o periodu nebo více později? Nebo má různě dlouhé zpožďovací linky, takže nevadí postupné vykreslování - signály jsou zachyceny vskutku ve stejný okamžik?
Digitály jsou úplně o něčem jiným, tam je signál v paměti a můžeš si s jeho vykreslením dělat co chceš.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://vintagetek.org/dual-beam-oscilloscopes/
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Takže mám často SW nacpanej všemožnýma testovacíma smyčkama, jen abych nemusel žhavit digitál. Ale zase ta metoda ladění step-by-step někdy odhalí chyby, který by jinak nemusely být vůbec na první pohled vidět.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
V prehistorii polovodičů jsem s ním měřil ns pulsy na paměťové obrazovce. Zobrazovaný signál spouštěl jednorázovou časovou základnu a přes zpožďovací linky byl zobrazen na obrazovce s dlouhým dosvitem.
Je s kompletní dokumentací v ruštině. http://www.cqham.ru/hpa/osc_c8-12.htm
Nikdo se s ním nenaučil zacházet. Buď měl nějakou závadu a nebo to bylo totálně nepovedený. Pamatuju, že na stínítku byla ve skle asi 1 mm bublina. No hlavně že to mělo "знак качества CCCP" (Znak kvality SSSR, taková rozcabená pizda, kterou v 80 letech muselo mít vše vyrobené Ivanem)