Schéma k TV hře Tesla XD8000

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
solis123

Schéma k TV hře Tesla XD8000

#1 Příspěvek od solis123 »

Zdravím,

nemá někdo prosím schéma zapojení TV hry (tenis) TESLA XD8000?
http://www.litildivil.cz/sbirka/ruzne/TV_hra_Tesla0.htm

Docela by mě zajímalo, jak to může fungovat? Většina obdobných her stavěná též z TTL má trojnásobně vyšší počet komponentů (včetně originální Pongu).

Děkuji,
solis123
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

Přílohy
XD8001A_plosny_spoj.jpg
XD8001A_plosny_spoj.jpg
XD8001A deska.jpg
XD8001A deska.jpg
samec

#3 Příspěvek od samec »

solis123 píše:jak to může fungovat?
Jednoducho. Generátor snímkových impulzov, generátor riadkových impulzov, integračné prevodníky na pílu, generátor trojuholíku pre pohyb lopticky v smere X, ...Y, komparátory signálov navzájom a s napätiami z potenciometrov ovládačov, anténny modulátor, reproduktor. :blyawn:
solis123

#4 Příspěvek od solis123 »

to ok1hga:

Děkuji za odpověď, ale to není bohužel to, co hledám. To je XD 8001, sestavená z obvodů MAS 601/602/603, které se asi už nikde neprodávají.

Mně by se hodilo schéma XD 8000 (nebo XD 8000A), které je složené jen z asi 10 TTL obvodů.

to samec:

Ano, to je pravda. Jen mi to přijde zajímavé, že originální Pong má asi 70 IO, TV tenis z Amatérského rádia jich má tak 25 (z roku 1977 nebo 1979), ale tohle si vystačí s 10-ti.
OM1DVI

#5 Příspěvek od OM1DVI »

Zdravím,

Tiež som nevedel nájsť schému xd 8000.
Konečne som mal chvíľu čas ju prekresliť, nie je najkrajšia ale snáď je správna. Keby je tam niečo zle, rád to opravím.
Přílohy
Scan_0004.jpg
Scan_0004.jpg
Scan_0003.jpg
Scan_0003.jpg
Scan_0002.jpg
Scan_0002.jpg
Scan_0001.jpg
Scan_0001.jpg
judeware

#6 Příspěvek od judeware »

MAS 601/602/603 byly kopiemi západních IO, nebo šlo o ryze tuzemskou věc od A do Z?
solis123

#7 Příspěvek od solis123 »

to OM1DVI

Zdravím,

děkuji ti za překreslení této TV hry. Po třech a půl letech od založení tohoto vlákna jsem ani nedoufal, že by někdo to zapojení měl, ať už v jakékoliv podobě. Sice to teď pro mě není zas tak kritické, protože jsem si mezitím vymyslel mnoho jiných bastl projektů, ale skeny si uložím a možná se k nim někdy vrátím. Sehnal jsem pár AY-3-8500, takže mám momentálně rozpracované TV hry s tímto IO dle zapojení od Nostalcompa.
Jen by mě zajímalo, jestli k tomu máš i ovladače, tak jakou hodnotu odporu by měly mít ty otočné potenciometry?

Kdyby ještě někdo pátral po XD 8000, tak je zde na Herním archivu k dispozici návod na obsluhu. Schéma tam není, ani nic moc ke konstrukci, ale je fajn, že se dochoval.
sCZther

#8 Příspěvek od sCZther »

OM1DVI píše:Zdravím,

Tiež som nevedel nájsť schému xd 8000.
Konečne som mal chvíľu čas ju prekresliť, nie je najkrajšia ale snáď je správna. Keby je tam niečo zle, rád to opravím.
Díky za schéma, dlouhou dobu o hře nebyly žádné informace. Kamarád to ještě zpracovává do hezčí podoby a opravil tam drobné chyby a teď jen čeká, kdy si to bude moct ověřit oproti fyzickému kousku.
Mohl bys říct k tomu svému co k němu máš? Je s krabicí a návodem? Víš sériové číslo nebo datum výroby?
judeware píše:MAS 601/602/603 byly kopiemi západních IO, nebo šlo o ryze tuzemskou věc od A do Z?
Jde o čistě tuzemskou věc, více v článcích na našem webu:
https://herniarchiv.cz/blog/67-pong-xd8 ... bnohledem/
solis123 píše: děkuji ti za překreslení této TV hry. Po třech a půl letech od založení tohoto vlákna jsem ani nedoufal, že by někdo to zapojení měl, ať už v jakékoliv podobě. Sice to teď pro mě není zas tak kritické, protože jsem si mezitím vymyslel mnoho jiných bastl projektů, ale skeny si uložím a možná se k nim někdy vrátím. Sehnal jsem pár AY-3-8500, takže mám momentálně rozpracované TV hry s tímto IO dle zapojení od Nostalcompa.
Jen by mě zajímalo, jestli k tomu máš i ovladače, tak jakou hodnotu odporu by měly mít ty otočné potenciometry?

Kdyby ještě někdo pátral po XD 8000, tak je zde na Herním archivu k dispozici návod na obsluhu. Schéma tam není, ani nic moc ke konstrukci, ale je fajn, že se dochoval.
Děkujeme za pochvalu a přeju zdar do výroby. Ovladače chceme ověřit oproti fyzickému kousku a pak vydáme vylepšené schéma na webu.
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

Tady je o nich tato zmínka:
sCZther[size=75] tam[/size] píše:... Krom toho vím, že specificky HIFI klub připravil televizní hry, ze kterých pak vycházel návrh komerčně nabízených her od Tesly. Možná to bylo někde zmíněno, nebo jsem alespoň doufal v nějaká jména lidí z pražského klubu, které bych mohl zkusit dohledat a vyptat se. ...
Honza - kokúň

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“