Nákupy z Číny po 30.06.2021
Moderátor: Moderátoři
termit256 píše:Dnes mi prislo oznameni o ulozeni zasilky ze zahranici. Uvadeji tam, ze to maji nekde ve skladu ulozeno od 7.11. a az dnes se mi to ta lina pakaz uracila sdelit.
Nakopat ty jejich zamestnance do prdele, pak by mozna delali svou praci poradne. Ta verbez zije jeste v socializmu.
Ja mam zasilku v CR od 12.11. a zatim me taky nikdo nekontaktoval...
Nov 12, 2021, 2:45am
YOUR SHIPMENT HAS ARRIVED AT THE POSTAL OPERATOR OF THE COUNTRY OF DESTINATION AND WILL BE DELIVERED IN THE COMING DAYS.
Tak uvidime co a jak prijde, s tim jejich bordelem se muzu dockat uplne cehokoliv. Ale aspon celnici jednali narozdil od flakacu z Ceske posty rychle.
Posta poslala dnes druhe avizo protoze na prvni jsem nereagoval a konecne tam dali fotku zasilky. U prvniho aviza se na to zparchantely zamestnanec posty vykaslal. Bicem na ne.
Nasel sem na webu CP naky formular "Žádost o elektronické zasílání oznámení o příchodu zásilek ze zahraničí", ktery by asi bylo dobre vyplnit, abych se o tech zasilkach dovedel na mail...
Takze kvuli pitomcum z ceske posty to lezelo nekde v regale od 7.11. do 23.11., celnice to mela zprocesovane za 1 den.
Ale dnes mi přišla od pošty informační email, že mám na poště k vyzvednutí balík. O platbě nebyla v emailu řeč (pouze řádek "dobírka: 0kč").
Šel jsem pro to na poštu a ženská za přepážkou mi sdělila že je tam clo a že tedy po mě chce 196kč. Nějak jsem o tom v tu chvíli nepřemýšlel, netušil jsem co to zrovna je za zboží, zaplatil jsem, dostal jsem nějaký poplatkový lístek + tu zásilku. K mému údivu se jednalo o miniaturní obálku ze zbožím za které jsem zaplatil cca 1,5usd
ve výpise který jsem na poště dostal je ale uveden základ dph 217kč, z toho tedy 21% 45,57kč + služby celní deklarace 150kč, celkem 196kč
Nechápu to - jak přišly na ten základ daně? Lze se proti tomuhle nějak bránit? Můžu příště v takovém případě tu zásilku odmítnout, ať si ji nechají?