Pomůže výměna procesoru CPU ?
Moderátor: Moderátoři
Ve správci úloh je 150 procesů, neustále se přeřaďujících jak si kradou prioritu, včetně vytížení 46% nějakým antimalware atd.
Chtít si na takový věci pustit George od spořitelny, co už nic menšího než desítky nebere, znamená si vyhradit hodinku předem.
Školačka vykňučela "nový rychlý" notes a tak to má být.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Subjektivně to běhá rychleji, než nějaké Leninovo co má máti s i5 a 8 GB RAM, leč s plotnovým diskem. Tam než se otevře fajrfoks, tak si můžeš jít uvařit kafe... A to to koupil máti bratr coby super repas asi za osm tisíc.
Evropa je ne úplně malá část světa a zelení šílenci by ji dokázali zastavit kvůli nějaké pseudo ekologii. Co když to zasáhne i ty výrobce čipů.
No a pak je tu otázka nějakých limitů v komunikaci. Soustava přeplácaný internet/přemachrované IT nejsou nic bez toků dat, kudy to bude proudit kdyby se to mělo rozložit? To si nikdo nepřipouští, ale to neznamená že to nemůže přijít, ať politicky nebo energeticky. Přitom závislost na špatně zálohovaných technologiích má silně stoupající až pošetilý trend. nenakoupíš si, neošetří tě, neodcestuješ, nebudeš mít práci tudíž prostředky k životu.
Docela by mě zajímalo, kolik lidí je schopných provozovat nějakou náhradní vzájemnou komunikaci svépomocí, aspoň pomalou jako kdysi packet radia, BBS a tenhle pravěk na 4800 Bd.
dvorak píše:Mám tak trochu naivní dotaz - pomůže v NTB výměna CPU, pokud je již starší, unavený a tím i pomalejší ? Jedná se o NTB Compaq Presario CQ 57 z r. 2012.Děkuji.
Na základě nějakého článku na technetu jsem si stáhl UserBenchMark.exe a ono to docela hezky ukáže, která část je slabá a co je slabší i v rámci své kategorie. Takže například mých 100 panelů FF běhá na 2GB RAM a protože jsem kupoval přes internet z prodejny Datartu, tak mám dojem, že jí někdo ukradl a celých 5 let jsem si toho nevšiml. A pevný disk je taky za zenitem.
Takže už tu leží nová RAM a SSD disk, jen někde ukrást čas a stůl.
Jen jestli podobnou úvahu neprováděl už někdo před 150 lety, jen se týkala náhrady poštovních holubů telegrafem, později pak telefonem.Crifodo píše:Přitom závislost na špatně zálohovaných technologiích má silně stoupající až pošetilý trend. nenakoupíš si, neošetří tě, neodcestuješ, nebudeš mít práci tudíž prostředky k životu.
Např. když si pustím ve FF na youtubu nějaké HD video na celou obrazovku, vytíží mi to procesor z 60 %. Když si totéž video, které jsem si předtím z youtubu stáhl, pustím ve VLC media playeru, mám 10% vytížení CPU.
Takže ve FF musí být nějaký neefektivní video kodek. A jestli je takto chorý celý Firefox, nedivím se, že je to tak „náročné“.
Oni ti programátoři si řeknou, stejně lidi mají výkonné CPU, tak kašlem na nějakou optimalizaci a poslepujeme to z nějakých knihoven a frameworků s mnoha abstrakčními vrstvami.