Hallova sonda náhrada

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mlatxx

Hallova sonda náhrada

#1 Příspěvek od mlatxx »

Ahoj, můžete mi poct najit informace nebo náhradu o této součástce ? Je to asi Hallova sonda z motoru mého elektrokola,, které proto teď nejezdi. Všechny mé internetové stránky s touto tematikou jsem už vyčerpal a bez úspěchu. Označení: 63A D017
Viz foto. Ještě.. napětí pro ni je změřeno na 4,02V DC.
[/img]
Přílohy
Hallova sonda1.jpeg
Hallova sonda1.jpeg
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Ty sondy byvaji vesmes vsechno na jedno brdo. Podivej se na stranky velkych distributoru a vyber nejakou ktera ma stejne rozmisteni vyvodu (napajeni zjistis z desky) a vyber pro jistotu typ na co nejvetsi vystupni proud a melo by to jet. Jeste nektere potrebuji pul-up odpor, tak se mrkni jestli je na desce.
mlatxx

#3 Příspěvek od mlatxx »

Dik za radu, ale mám trochu obavy z toho typu sondy, existuji nejméně bipolární, unipolární , omnipolární nebo čidla úhlové polohy a další a já nevim, jaký druh mam použít.
tomasjedno

#4 Příspěvek od tomasjedno »

Pomocí malého magnetu bych si ověřil, jestli je do něj hnáno mag. pole jedné polarity nebo obou polarit, a podle toho bych vybral.
mlatxx

#5 Příspěvek od mlatxx »

Asi trošku nerozumím jak to mám udělat. Předpokládám že magnety po obvodě co jsou na motoru budou mít Severní i jižní pól. A při přiblížení k sondě nevím co vlastně bude brát jenom severní pól nebo jižní pól nebo oba póly. Mohu to ale zkusit jak to bude reagovat jestliže se budu pohybovat nad ni jenom s jedním polem nebo druhým polem a nebo oba dva snad to pomůže k rozhodování.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Trochu zde
mlatxx

#7 Příspěvek od mlatxx »

Dik za tip, moc jsem se snazil, ale soucastku ani tu desku do motoru jsem tam nenasel. :(
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Jestli to máš v motoru tak jsou tam alespoň 3-4 . Kdyby čtyři a máš stejné značení , tak ten pro snímání rychlosti do tacha oželíš . Nebo na tom dalším zdravém kusu ověříš vývody a další vlastnosti . Však tam hned uvidíš pospojení plusů a mínusů a tím ti vyjde výstup . Na stole při napájení do 5V odzkoušíš magnetem jak spínají či rozpínají .
mlatxx

#9 Příspěvek od mlatxx »

Asi nic jiného nezbude než to začít zkoušet. Zřejmě nejprve zjistit pól zkoušecího magnetu jestli je severní nebo jižní asi pomocí kompasu a potom zkoušet zdravou sondu, jak se bude chovat při přivedeném napětí a pak se pokusím určit podle teorie jestli to je bipolární nebo unipolární a bůh ví co. Pak koupit všechny tři sondy a jak jsem psal s metodou pokus-omyl zkoušet. Chtěl jsem to mít jednodušší tím že najdu parametry sondy a podle ní objednám nějakou náhradu. Díky za rady.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Však v tom nákupním odkazu máš typy . Stáhneš si datasheet a tam vše dočteš a koupíš určený typ .
sr71

#11 Příspěvek od sr71 »

Je pro Hallovu sondu nějaká oficiální schematická značka?
Valdano

#12 Příspěvek od Valdano »

Pro hall senzory existují různé značky.
ondraN

#13 Příspěvek od ondraN »

Já jsem tedy zatím viděl na schématech od různých výrobcu pouze silně orámovaný obdélníček a uprostřed každé strany vývod. Vývody většinou označené P+, P-, S+, S-, nebo bez značení.
Ty obrázky z odkazu, bych řekl, budou nějaké výdobytky od arduinistického klubu.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“