Hádzavosť ozubenej (HTD) remenice.
Moderátor: Moderátoři
Hádzavosť ozubenej (HTD) remenice.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A tu hlášku o nulové toleranci slyšívám až příliš často právě od těch vystudovaných. Při otázce s jakou tolerancí můžu počítat, dostanu odpověď žádnou, ±0
Tak je mi jasné, že H6 neuděláš. Pokud zvládneš toleranci H7 na díře pro hřídel, tak po vyrovnání a změření hřídele v házivosti menší než bude tolerance H7 na tom průměru, tak zjistíš, že dá práci mít tu toleranci H7 i na tom průměru pro řemenici a rád se vejdeš do té poloviny tolerance H8 natož H7. To je prostě praxe podle možností na tom soustruhu a toho, co to dělá. Průměrně by ses měl vejít do těch dvou setin, jak psal dj_Paul. Ta občasná kusovka na klasickém soustruhu hodně záleží také na tom, co tam vůbec dokážeš, ale SUI40 je dobrá mašina a pokud je seřízena, tak bys to měl stíhat i v H6. Ano, hádám, ale spíše tvé možnosti a zkušenosti, protože o nich nic nevím.kutilmil píše:p32 Ty hádaš? To viem aj ja.
Tobě asi půjde spíše o vyrobení díry pro hřídel na hotové řemenici, takže uchytnout přes válečky, vyrovnat hodinkama prostě na nulu a potom vytáčet díru nožem a nakonec případně výstružníkem, ale ten bych do toho netahal. Prostě by to chtělo taky napsat důvod, abysme nemuseli hádat, co s tím.
Pokud to ale budeš vyrábět celé, tak stačí nakalibrovat díru, vrazit na trn mezi hroty a dodělat průměr pro řemenici na čisto. Házivost jaksi vyjde sama.
p32 píše:Pokud to ale budeš vyrábět celé, tak stačí nakalibrovat díru, vrazit na trn mezi hroty a dodělat průměr pro řemenici na čisto. Házivost jaksi vyjde sama.
Kdyby chtěl sám vyrábět celou ozubenou řemenici, tak se tady nejspíš ptát nebude. Na to nestačí jen SUI40 či jiná koza někde v garáži.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jako obvykle bys mel napsat proc to potrebujes vedet. Mas remenici a haze ti? Chces ji vyrabet? apod. Pak by ti nekdo poradil co mas delat lip nez na takovy dotaz cos polozil.
PS: ešte prosím vysvetliť upnutie cez valčeky. To neviem čo je.