Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
EKKAR

#1546 Příspěvek od EKKAR »

Tak balík v pátek dorazil, zhruba v 8 jsem dostal avízo smskou, že balík je k vyzvednutí na depu. Bohužel, než jsem se na depu kolem 10.hodiny dostal k balíku, uplynula víc než čtvrthodina, po kterou jsem stál u dveří s nápisem "Balíkovna - výdej zásilek" a pravidelně mačkal zvonek. V celým objektu byla jediná osoba pokladní a ta zvonek z druhýho konce baráku neslyšela, kdyby nepřijel řidič pro další balíky na rozvoz a já ho neoslovil, stál bych tam asi ještě teď ... Naštěstí nebyl poškozenej, nemusel jsem nic reklamovat ani nic dalšího řešit. Tohle už není o lidech, tohle je prostě důsledek nedostatku personálu na koncovejch pracovištích, kterej neumí Počta jako podnik vyřešit = nahnáním draze placenejch managorů a dalších škrabáků do provozu, respektive odebráním jejich nadstandartních příjmů a předisponováním peněz mezi skutečně nějakou činnost vykonávající pracovníky. Ale to je u tohohle státního molocha stará známá věc už doslova desítky let ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Osmdesat

#1547 Příspěvek od Osmdesat »

Hubert_79 píše:Jen technická - u balíku do ruky nejsou kontaktní údaje povinné. U balíku na poštu/do balíkovny (logicky) ano.

Ode dneška už povinné jsou i pro "dorukáče". Předtím to prostě mohly ešopy vyžadovat, protože to dost zvyšuje pravděpodobnost vyzvednutí balíku. A je to tak v pořádku, si myslím.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1548 Příspěvek od Hubert_79 »

Už jsem to taky četl. Jak nedřepím na přepážce, tak mi spousta novinek unikne.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
hafca

#1549 Příspěvek od hafca »

Dnes dorazila zásilka z Aliexpresu a s ní email, že se zásilku nepodařilo doručit, ať si pro ní dojdu na poštu. Jenže doma jsem byl a nikdo se ani nepokusil. Tak tam nejspíš mají chybu v textu. Mělo by tam být ne nepodařilo, ale nechtělo se nám. Byl to balíček cca 15x15x5cm o váze cca 10dkg.
Zdá se, že když nefunguje výpalné, tak alespoň otrávíme zákazníka tím, že si bude chodit na poštu. :evil:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
EKKAR

#1550 Příspěvek od EKKAR »

Kvůli tomuhle jsem řval až na řiditele pardubický krajský expozitury - jak si kurwa můžou dovolit u vyplaceně poslanýho balíku "do ruky" vhazovat do schránky tuhle parazitickou výzvu? Tak snad dostali zaplaceno za doručení do ruky, tak se prostě musejí postarat o to, aby zaplacenou službu vykonali a ne že se adresát sám ve svým volnu zaplatí dopravu kamsi do řiti na druhej konec města jen kvůli tomu, že se někomu ze zaměstnanců počty nechtělo ani vylízt z auta a zazvonit ...!!!! Neříkám že balík "von Alík" je zrovna "do ruky", ale pokud už jsem si jednou (v mým případě) takový doručení zaplatil, tak prostě na něm trvám - anebo ať mi vrátí rozdíl v ceně poštovnýho plus uhradí ušlej čas, náklady na dojetí na poštu atd ... Nakonec to skončilo opakovaným doručením druhej den, ale nevím nevím jak by to dopadlo, kdybych nevyhrožoval zveřejněním fotek auta počty projíždějícího kolem paneláku bez zastavení a záznamem telefonátu na rozvážkovou počtu, kde mi jeho vedoucí bezostyšně tvrdila, že doručovatel u mne musel zvonit, pokud jsem měl ve schránce avízo ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
hafca

#1551 Příspěvek od hafca »

Mě na poště řekla, že tyhle malé věci nedoručují. Že je přivezou společně v pytli rovnou na poštu. :evil: Přitom ještě v létě to normálně nosila pošťačka. Ovšem na přepážce mi bezostyšně tvrdila, že to nikdy nenosili.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
termit256

#1552 Příspěvek od termit256 »

Vyhazet polovinu te lenive pakaze na pracak a zbytku by najednou bleskove doslo, ze to zas neni tak spatna prace jak neustale fnukaji. Banda flakacu to je, podobne veci se mi stavaji porad. "Sluzbam" tehle zkostnatele organizace se vyhybam jak to jen jde.
Celeron

#1553 Příspěvek od Celeron »

Huberte, ještě platí že pokud se ztratí balík pro firmu, tedy plátce daně, tak počta uhradí jen částku bez DPH?
Tohle se mi stalo na bydžovský počtě s obchodním balíkem několikrát.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Osmdesat

#1554 Příspěvek od Osmdesat »

Co vím já, počta ti vyplatí, co prokážeš, že jsi za ten obsah skutečně zaplatil. Takže pokud máš na faktuře, žes zaplatil bez DPH, tak ti zaplatí bez DPH. Nevím, jak to funguje v účetnictví, ale snad existuje možnost tyhle položky nějak odepsat, abys nemusel z nich odvádět DPH, když se ztratily?
kejki

#1555 Příspěvek od kejki »

Ne, nárok na odpočet u ukradeného není.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1556 Příspěvek od Hubert_79 »

Celeron píše: DPH?

Přiznám se Jirko bez mučení, že tohle nevím... Ale zkus napsat na info@cpost.cz, měli by to předat na oddělení, které o těch náhradách (zda se vyplatí a kolik) rozhodují.
Samotné rozhodování není v kompetenci pobočky, tam se to sepisuje a pak to posílají do Koněpůlek na ředitelství.
Celeron

#1557 Příspěvek od Celeron »

kejki píše:Ne, nárok na odpočet u ukradeného není.

Opravdu není. To je stejný jako když ti nějakej hajzl nezaplatí fakturu, taky musíš odvýst z nezaplacenýho DPH. Jak v podvojku, tak v daňový evidenci.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
josef_novak

#1558 Příspěvek od josef_novak »

Příprava zásilky k doručení - pokus o doručení neuskutečněn z technických důvodů na straně České pošty.

Tohle jsem ještě v trasování neviděl, snad to nebude výmluva, že se na mě vys.rali :lol:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1559 Příspěvek od Hubert_79 »

Zas bych za tím nehledal nic extra. Mohlo se jim posrat auto, například.
termit256

#1560 Příspěvek od termit256 »

Po dlouhe dobe jsem byl nucen vyuzit "sluzeb" teto zparchantele organizace. Nechal jsem si zasilku zaslat do balikovny na mistni benzince, abych nemusel cekat pul hodiny ve fronte nez si duchodci koupi a vyberou stiraci losy, nez polodementnim zakaznikum vnuti nejake pojisteni o ktere vubec nestoji apod. No a kde myslite ze mi balik ti krypli dorucili? Na postu. Zpraskat ty hnupy jez rozvazi baliky bicem. Maji to naprosto na haku.

Pri reklamaci na te jejich lince mi mrdka lhala, ze pry balikovna odmitla zasilku prevzit z kapacitnich duvodu a ze podle obchodnich podminek to mohou dorucit prakticky kamkoliv v okrese. Tak pekne dekuju. Priste takovou zasilku vubec neprevezmu, at si s tim dela dodavatel co chce, kdyz nenabizi dopravu nejakou normalni sluzbou. Benziku ma kamos kterej by mi balik privezl, rikal ze tam hnupi vubec nebyli, takze ted budu muset jet 18km do nejake diry pro balik.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“