SONY HCD-DX400A
Moderátor: Moderátoři
SONY HCD-DX400A
Údajný problém je, že po zapnutí napíše ''wellcome'' a tak zostane. Hneď ma napasla pamäť a soft. Tak to ani nemusím otvárať, to nespravím. Môže byť za tým niečo podradnejšie, napätia či tak?
Po zapnutí zobrazí nápis HELLO a zostane stáť. Údajne prestala fungovať regulácia hlasitosti, prestali sa dať ladiť rádiá a hrala len jedna stanica, tá šumela a potom prestala hrať i tá, len to šumí.
Ja som k tomu reprák nepripájal, zatiaľ to asi nemá význam.
Vizuálna kontrola OK, kondenzátory nafúknuté nie sú, je to čisté, ale je drôtom preklemovaná poistka na vstupe. Servisný manuál mám, skúsim to pomerať.
Vysvetlí mi prosím niekto, aký význam majú tranzistory Q912 a Q905 a prečo sú tranzistory Q907 a Q909 natvrdo paralelne?
Pre zaciatok skontrolovat zvod mikrospinacov. Dalej skontrolovat napajanie, byvaju tam linearne regulatory pre procesor. Ak je vsetko vporiadku, tak vybrat flash a citat v programatore. Skusit znizovat napajacie napatie a opakovane citat, ci sa neobjavia slabe bity.
Duvsan píše:Vysvetlí mi prosím niekto, aký význam majú tranzistory Q912 a Q905 a prečo sú tranzistory Q907 a Q909 natvrdo paralelne?
Pre vysvetlenie. Q912 a Q905 mi pripadajú zbytočné a Q907 a Q909 majú bázy i emitory napriamo spolu. Ako vieme, dva PN prechody nie sú presne identické. Chýbu mi tam odpory.
Odpojil som DVD mechaniku a žiadna zmena. Ale že by celý systém blokoval mikrospínač šuflíka DVD?
Nechce sa toho niekto ujať? Najlepšie z oblasti Nitra - Levice - Nové Zámky.