Hromosvod a vizuální prohlídka ???

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jantar

Hromosvod a vizuální prohlídka ???

#1 Příspěvek od Jantar »

Trochu bizardní situace: dle ČSN EN 62305-1 jsem u nového rodinného domu mít každé 4 roky kompletní revizi hromosvodu a každé 2 roky vizuální prohlídku. Když se podívám co vizuální prohlídka obnáší, tak vidím, že takovou prohlídku nemůže dělat laik - tedy já jako majitel objektu.

No jo, jenže když žádám o vizuální prohlídku, tak mi revizáci říkají, že jsem se zbláznil - vizuelní prohlídku prý nikdo nedělá. A tak mi nezbývá než dělat kompletní revizi každé dva roky - ptal jsem se na pojišťovně jak to vidí oni a oni sice mluví o revizi čtyřleté, ale logicky odkazují na normu a tam se píše o povinnosti té vizuální prohlídky.....
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Co to je za revizáka, když se nedokáže se zákazníkem domluvit?
To má takový fofr, že nic nestíhá? Nebo chce urvat platbu za plnohodnotnou revizi?
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Jantar píše:tak mi revizáci říkají, že jsem se zbláznil - vizuelní prohlídku prý nikdo nedělá..

postoj(e) revizáků k k této nařízené chytristice je mj zde.
Ani se jim nedivím.
Jantar

#4 Příspěvek od Jantar »

Bohužel žádná adekvátní odpověď tam není. To je peklo - sami revizáci nevědí, pojišťovna neřekne jak bude postupavat když mi od LPS vyhoří dům - jelikož se ale důvodně domnívám že by se na neexistující vizuální prohlídce točila, tak se obávám, že mi nezbývá nic jiného, než dělat každé dva roky plnou revizi LPS která je prohlídce nadřazená........

Jak jse ovšem možné, že 11 let po zavedení normy nikdo neví, jak to má být? To ještě nikdo na LPS per prohlídky nevyhořel?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“