Zdravím všechny,chtěl bych si postavit nějakou svářečku(trafo,invertor).Můžete mi někdo poradit,nebo poslat schéma,případně napsat odkaz?Díky předem za odpovědi. Pirmin
Na uploadu je invertor,o který se taky pokouším,ale ještě nejsem u konce,tak ti nemohu říci jestli to bude chodit,ale je jen asi do 2mm elektrody a spíš asi na takový to občasný svaření něčeho.Ale já tam dal schéma svářečkyWTU200,to je s tyristorovou regulací,to jsem postavil a funguje bezvadně,tak to zkus.Stačí tam trafo jednoduché primár sekundár,nemusíš motat odbočky a zapojovat přepínač no a tu elektroniku co ovládá dva tyristory a jsou tam ještě dvě diody.Mám to udělaný na 230V i na 400V a ještě tam mám 3 odbočky z primáru na větší či menší sycení trafa,to je dobré třeba na heftování,dáš si malý sycení,a ta svárečka bere na prázdno menší proud.Je tam i kabelové dálkové ovládání,takže stačí delší svařovací kabely,ovládání a nemusíš se dřít s celou svářečkou.
No mám jen ten můj hotovej,my si ho obkreslili z originálu kterej nám dal údržbář jako náhradní do WTU a to je ten ofocenej.Budeš se muset snažit vytisknout ten můj ofocenej v co nejbližší velikosti a nebo to doladit přes kopírku,ta ti to zvětší či zmenší jek budeš chtít a po přiložení třeba integráču to porovnáš,jinak ti nepomůžu.Ještě jedna rada kdybys to stavěl,tak v žádným případě neosazuj ten dvojitej tranzistor KC510,dej tam normálně dva přibližně stejných parametrů.Pokud nejsou spárovaný,tak to dělá bordel jak svina.My stavěli 6 těchhle svářeček s osazením KC510 a s toho šla dobře pouze 1,po výměně KC510 za klasiku šlapou všechny.Operáky MAA741 pasujou normálně i v plastu akorát na to mysli při kreslení plošnáku abys to nenakreslil pro nožky kovovýho MAA741.Jinak kdybys cokoli potřeboval poradit,tak se ozvi na e-mail nebo ICQ.