Přeznačení CYKY
Moderátor: Moderátoři
Přeznačení CYKY
Vím, že přeznačovat žlutozelenej se nesmí. Jenže co mě zbejvá?
Bezdrát od Elektrobock tak daleko nedostříkne. Je to skrz tři zdi a železobeton strop.
Termostat by se mohl připojit kabelem 3A (hnědá, černá, šedá) a šedou přeznačit na modrou, to by snad revizí prošlo.
Tak mě napadla prasárna stáhnout u termostatu a v rozvaděči až v medvědím ho_vně kabelu žlutozelenej a modrej, z kusu 3A stáhnout černou a šedou, dát nabotnat do toluenu, natáhnout na holou měď a udělat z toho 3A.
Vím, je to prasečina ale revizák by si toho nemusel všimnout. Ten původní elektrikář, (melouchář) poslal mě i investora do prodloužených zad, tak co mi zbývá.
Asi tady nikoho nic lepšího nenapadne, co?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- vasekpetr1
Je to sice na ho.... ale co už ted.
Revizák to až tak podrobně zkoumat nebude, ještě jsem takovýho neviděl. Pokud teda na svorkovnici L neuvidí ZŽ.
Po různých matlalech kolikrát vidím i ZŽ ve vypínačích ř.6/7. Je to na přesdržku.
Nikdo si nenechá rozmlátit barák kvuli vyměne kabelu protože nemá vevnitř správnou barvičku.
Termostaty běžně tahám 3A a napájení beru ze světelného okruhu - krabici na termostat většinou umístujeme stejně vedle vypínače, takže se to přímo nabízí.
RadekB píše:Termostaty běžně tahám 3A a napájení beru ze světelného okruhu - krabici na termostat většinou umístujeme stejně vedle vypínače, takže se to přímo nabízí.
Nojo, jenže pokud vemeš hnědou nebo modrou z vypínače, tak musíš mít společnej chránič na světla a elektrický topení. A pokud to jsou topný kabely, asi víš, co dělaj chrániče pokud je těch opletených topných kabelů na jednom chrániči pár set metrů, až kilometr.
Z vypínače beru jen napajeni termostatu, vlastní topení se napaji z vlastního přivodu, zpravidla spinaneho pres stykač, ovladany HDO a kontaktem toho termostatu.