grundig cuc6310 hori odpor
Moderátor: Moderátoři
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
grundig cuc6310 hori odpor
mám tu takýto problém, na telke bola spálená cievočka, ktorá oddeľuje obvod korekcie paraboly od diódového modulátora(Horizontálny rozklad), cievka mala mať 16mH, nebolo ju dostať, tak som tam dal AT4043/60(14mH)+bol spálený IO TDA4950, toto som vymenil, skontroloval som napäťové špičky v strede modulátora, tie mali cca 200V, takže ich amplitúda približne sedela, no stále horí rezistor v sérii s tou oddeľovacou tlmivkou.
Mám podozrenie na prácu samotného obvodu korekcie paraboly, či v okolí nie je vadná nejaká súčiastka, nakoľko na jeho výstupe je len 1 zdeformovaný impulz a nejaké drobné zákmity.
schéma by mala byť tu:
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2&searchstring=CUC6310
Neviem, čo by tam mohlo byť vadné.
Ešte, bola tam jedna chyba, boli spálené vychylovačky(prerazená izolácia medzi závitmi, kvôli studenému spoju na bucherotovom člene V-rozkladu) bp výmene je obraz už len súdkovito zdeformovaný, no TDA 4950 bola vymenená ešte keď som mal problém s napájaním vertikálu(bolo znížené i napájanie E-W korekcie). Tak ma napadlo, či sa TDA 4950 nemohlo poškodiť v dôsledku zníženého napájacieho napätia. Skrat na koncovom stupni PWM nemá(vývody 5-4-6).
Ivan
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"