Ktorú trubku použiť na vodu z týchto. Ktorú by ste nedali?
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Ktorú trubku použiť na vodu z týchto. Ktorú by ste nedali?
- tiktak1953
-
petrfilipi
PF
- tiktak1953
p32 píše:Obě dvě jsou na vodu. Vhodnější a levnější je ta PPR a nesmí se ohýbat žádná. Na to jsou různé navařovací spojky, kolena atd. A je lepší si na to koupit úplně novou trubku. Nejen kvůli asi bordelu ve staré trubce, ale stačí s ní párkrát při přepravě blbě prásknout a po svaření i po půl roce prostě potom praskne.
----------------------------------------------
Neprehanajte to s trubkami z odpadu!Na obr je iba ukazka dvoch trubiek ktore pripadaju k pouzitiu,ktore mam z prerabky bytovky .Kedze uz z pozinkovanymi rurami nechcem robit vodu.Oboje su na vodu,ta s hlinikovym stredom ide pekne formovat v rukach .Pri kolene do praveho uhlu treba podla hrubky trubky dodrzat bezpenu dlzku ohybu,inac sa trubka zlomi.Mne islo o to ,ktore maju dlksiu zivotnost,mensiu poruchovost.Tu celoplastovu som skusal nahriat horkovzduskov a trochu ohybal,nebolo vidiet neake poskodenie,nesmie sa to urcite s ohybom prehanat,mozno by sa aj ta zalomila.dik pani.Celoplastova hrubka s hrubou stenou priemeru 20mm ked sa dobre natesno spoji,neverim zeby sa uz spoj odlepil.Rozmyslal som ktoru pouzit,ked ste nic neporadili, naradie nemam ,ani nikto nepoziciava ,tak mi vodar dve 2 metrove trubky s kolenami z kuchyni do pivnici urobi.V pivnici budem pokracovat na rok ,ked vyriesim privod vody pocas letnej sezony hadicov ponad zem.
termit256 píše:p32 píše:Obě dvě jsou na vodu. Vhodnější a levnější je ta PPR a nesmí se ohýbat žádná...
Videl nekdy jak se prodavaji ty plastohlinikove? V civce:-)
Mohou se ohybat v polomeru cca 4-8 prumeru trubky.
Jestli to jako já viděl? Ano, viděl. Ale já se bavím o tom ohýbání tiktakem a už bys mohl pochopit proč.
- tiktak1953