Hľadám pomoc s nastavením digifoťáku Samsung S760.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tiktak1953

Hľadám pomoc s nastavením digifoťáku Samsung S760.

#1 Příspěvek od tiktak1953 »

Fotak foti ,ukladal obrazky na kartu, ALE po case ,mozno neakom neštastnom stlaceni nieco ,uz neuklada obrazky.Podla navodu to asi nedokazem nastavit .Takze,kto pozna dobre tento fotak, vie ako ,kde co ma byt nastavene, nech sa tu ozve a budeme to riesit dalej uz len mailom.podla obrazkov z mojho fotaku,kde co mam zmenit.Dik aj EB za priestor. Presunte to do SMS,nech to tu roky nesvieti.dik
Hejnicek

#2 Příspěvek od Hejnicek »

Predpokladame spravne, ze ta karta je OK?
tiktak1953

#3 Příspěvek od tiktak1953 »

Na tu kartu som fotil aj eletriku na chalupe pred dvoma tyzdnami,a stiahol z nej do PC obr.bez problemov.Potom neviem ako ,fotak som nosil po stavbe vo vacku a ked som isiel fotit zase o par dni ,tak uz nevypisalo ze obrazky s spracuvaju ,ci aka to bola hlaska,a ani ich neulozilo. Ako zistim ze je dobra karta,lebo ma nic nenapada.Ked som pripojil tento fotak ku staremu PC DELL tak sa nic nedialo.ako ked som k PC pripojil predosly digifotak Panasonic.V navode je napisane ,ze aj bez karty ma internu kapacitu asi100Mb ak sa nemylim.Tuto katru som prehodil s minuleho Panasoniku a fotilo,ukladalo bez problemov.Skoda ze sa neda pripojit k PC,Ako ho pripojit k staremu PC Delloptiplex... ked mi to nejde.asi ho nenajde PC.Treba nieco instalovat,nemal by PC upozornit na nove hardware.
Nastavene to mam rezime na AUTO.
Teraz som skusil pripojit Panasonic co mi padol a zasekla sa cocka v objektive,a pripojil sa bez problemov aj bez karty.Vypisal ze snimky bude ukladat do pameti,tak neak.Takze kabel je OK,katra asi tiez z neho v Samsungu.V Samsungu treba urcite len opravit v nasaveni.
Ked sa ozve niekto kto vie nastavenie,mozeme pokracovat cez mail .Nebudem tu davat obrazky z nastaveni ak nebude nikto vediet ako to ma byt.Co ktory symbol znamena.
---------------------------------
Teraz som skusal odstarnit vseliake ikony co boli na display a uz zmizli,uz ukazuje cisla snimkov smerom dole ,hlasku ze sa uklada neukazuje.Prihlasit na PC sa neda .Kartu som vybral oskriabal smirglom,100-kov.
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 07 pro 2021, 21:17, celkem upraveno 1 x.
JoDiK

#4 Příspěvek od JoDiK »

tiktak1953 píše:Fotak foti ,ukladal obrazky na kartu, ALE po case ,mozno neakom neštastnom stlaceni nieco ,uz neuklada obrazky.

Něco podobného mi dělal foťák, kde byl špatný kontakt v šachtě na kartu. Když se objevila chyba - že to neuložilo vyfocenou fotku - pomohlo vytáhnout a zastrčit kartu. Když už to nezabíralo, rozebral jsem ho a opravil, ale protože je to hodně dávno, už si nevzpomínám, co přesně s tím bylo, ale mate se mi, že ty plíšky, co měly doléhat na kontakty u karty, byly utřepaný z plošňáku a já je přepájel...
Hejnicek

#5 Příspěvek od Hejnicek »

Nebude to nijak slozity fotak na nastavovani.
Typuju zavadu HW.
Kartu zkusit vrazit do ctecky v notebooku, pripadne zkontrolovat na chyby (nekdy uz Windows problem s daty na mediu hlasi hned po vlozeni)
Pak hledat problem ve fotaku
tiktak1953

#6 Příspěvek od tiktak1953 »

NTB mam bez citacky tri.takze citat sa nebude,Ako ho skusit aby sa pripojil k PC.
Toshiba Satellite C850 v predu dole na pravo je citacka kariet,ak ano tak jeden taky mam.Napiste ci to tam mozem dat,lebo na karte mam vela neulozenych obrazkov.
LojzaFernet

#7 Příspěvek od LojzaFernet »

Zkus tam dát jinou kartu, vždyť dneska je to za pár korun a prodává se málem i v cukrárně :D :D .
Jinak v menu je určitě volba "Tovární nastavení" nebo "Výchozí nastavení", tak to vyber a nebudeš tápat s nastavováním. Jak to popisuješ, tak jsi nějakou větší personalizci foťáku stejně neprováděl, a nastavení několika drbností je rychlejší, než tohle sepisování.
Můj tip je ale špatná karta. Některé se dají přečíst, ale obtížně přepsat. Taky jsem zažil u několika expertů, že si nevšimli posunutí přepínače blokování zápisu na kartě, zkontroluj to.
Artaban001

#8 Příspěvek od Artaban001 »

Měl jsem jakousi SD kartu Flexaret. Po čase přestala fungovat, tak jsem se naštval, zlomil jsem ji a z ní vypadla uSD karta. Tu jsem dal do jinýho držáku a alá, té nic nebylo. Takže taky jedna z příčin, co by to mohlo být
tiktak1953

#9 Příspěvek od tiktak1953 »

No ja new kartu nemam kde teraz zohnat,hlavne ked je vsetko pozatvarane aj v Leviciach.Prihlasenie fotaku k PC ktore mi nejde musi ist aj bez dobrej karty,ci len s funkcnou kartou?Co znamena v Nastaveniach "Tisk data" -to mam vypnute.Ma to nieco s neukladanim fotiek.
pepik9

#10 Příspěvek od pepik9 »

Tisk data by mohlo být zobrazení data a času ve fotce.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hubert_79 »

Není. Je to funkce, kdy si fotky z karty nějak ve fotoaparátu setřídíš pro zpracování na labu. DPOF se to jmenuje - digital print order format.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
tiktak1953

#12 Příspěvek od tiktak1953 »

Hubert,takze ked je nastavene Tisk data "Vypnute " tak nevadi ,ak neuklada obr.na kartu.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hubert_79 »

Nemělo by to na to mít vliv. Samozřejmě to můžeš zkusit zapnout, ale řekl bych, že se nestane nic.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
PotPalo

#14 Příspěvek od PotPalo »

Ono je univerzálny jednoduchý postup: Všetky nastavenia prepnúť opačne ako sú. Pokiaľ to nepomôže, nastaveniami to nebude a treba ich vrátiť naspäť, čiže zasa opačne ako sú. Ušetrí to kopu času, lebo nakoniec sa aj tak môže dopracovať tomu, že žiadne nastavenie nezaberie. Lepšie je ich teda skúsiť všetky naraz.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“